Britanski biznismen pred sudom zbog prevare

Eklston odbacio optužbe za utaju poreza

NovacSvetVesti

22.8.2022 17:13 Autor: Vladimir Jokanović 2

Eklston odbacio optužbe za utaju poreza Eklston odbacio optužbe za utaju poreza
Bivši direktor Formule 1 Berni Eklston (Bernie Ecclestone) izjasnio se u ponedeljak da nije kriv po optužbi za prevaru koju je pokrenula istraga Uprave... Eklston odbacio optužbe za utaju poreza

Bivši direktor Formule 1 Berni Eklston (Bernie Ecclestone) izjasnio se u ponedeljak da nije kriv po optužbi za prevaru koju je pokrenula istraga Uprave za prihode i carine u Velikoj Britaniji. Eklston (91) je optužen za prevaru od 400 miliona funti i lažnu izjavu poreskim vlastima.

On je u prvom pojavljivanju na sudu saslušao optužbu koja se odnosi na period od jula 2013. do oktobra 2016. godine, prenosi Guardian, kada je navodno propustio da prijavi postojanje kompanije u Singapuru u vrednosti oko 550 miliona funti. Sud je odobrio Eklstonu bezuslovnu kauciju do sledećeg ričišta u septembru.

U optužnici je navedeno da je podignuta nakon „složene svetske krivične istrage“, kao i da se „odnosi na projektovane poreske obaveze“ iz „ofšor imovune“, koja je bila prikrivena od poreskih vlasti. On se kratko izjasnio da nije kriv za ono za šta ga tereti tužilac.

Foto: Beta/AP

Sud u Vestminsteru saslušao je optužbe da je Eklston dao lažnu izjavu poreskim vlastima, navodeći da je osnovao samo jednu kompaniju na ime svojih ćerki, kao i da nije bio osnivač ili korisnik bilo kakvog drugog preduzeća u zemlji i inostranstvu, prenosi Financial Times.

Britanski biznismen ima tri odrasle ćerke, Deboru, Tamaru i Petru, kao i jednogodišnjeg sina Aleksandra sa svojom trećom suprugom Fabianom. Berni Eklston nalazio se na čelnim funkcijama u Formuli 1 od ranih sedamdesetih do januara 2017. godine. Eklstonovo lično bogatstvo procenjeno je na tri milijarde dolara, što ga je svrstalo na 970. mesto liste svetskih bogataša magazina Forbes.

  • SUNCOKRET

    22.8.2022 #1 Author

    Nikada dovoljno života,para i dece. Čini mi se ipak da jednom mora da se umre a da i deca i unuci ne mogu da potroše toliko bogatstvo.

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.8.2022 #2 Author

    Naravno da nije,dokazace njegovi advokati…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...