Sektor usluga u zemlji se oporavio

Ekonomija Brazila rasla brže od očekivanog u drugom kvartalu ove godine

SvetU fokusuVesti

1.9.2022 19:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ekonomija Brazila rasla brže od očekivanog u drugom kvartalu ove godine Ekonomija Brazila rasla brže od očekivanog u drugom kvartalu ove godine
Brazilska ekonomija je rasla bržim tempom nego što se očekivalo u drugom tromesečju, sa solidnim ekonomskim podacima koji bi potencijalno pomogli izgledima sadašnjeg predsednika... Ekonomija Brazila rasla brže od očekivanog u drugom kvartalu ove godine

Brazilska ekonomija je rasla bržim tempom nego što se očekivalo u drugom tromesečju, sa solidnim ekonomskim podacima koji bi potencijalno pomogli izgledima sadašnjeg predsednika za ponovni izbor u oktobru.

Tempo rasta u najvećoj ekonomiji Južne Amerike porastao je za 1,2 odsto na kvartalnom nivou u tri meseca do 30. juna, u odnosu na povećanje od jedan odsto u prvom kvartalu, te je tako nadmašila procene ekonomista za rast od 0,9 odsto. To je najbrži tempo rasta od prvog kvartala 2021. godine, piše Financial Times.

Na godišnjoj osnovi, bruto domaći proizvod je rastao po godišnjoj stopi od 3,2 odsto u drugom tromesečju, izvestila je u četvrtak brazilska vladina agencija za statistiku IBGE, nadmašujući očekivanja za rast od 2,8 odsto.

Sektor usluga u zemlji se oporavio, a nezaposlenost je pala na najniži nivo od 2015. godine. Međutim, zemlja se suočava sa visokom inflacijom koja je povećala troškove života za Brazilce.

Desničarski predsednik Žair Bolsonaro (Jair Bolsonaro) u anketama zaostaje iza bivšeg levičarskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve (Luiz Inácio Lula da Silva), a ekonomija je važno pitanje za birače.

  • SUNCOKRET

    2.9.2022 #1 Author

    Ekonomija je najvažnije pitanje za birače. Levičari mi uvek izgledaju kao bolja opcija.

    Odgovori

  • BOJANA

    2.9.2022 #2 Author

    Svaka čast za njih.

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.9.2022 #3 Author

    Samo neka nastave ovako,bravo!

    Odgovori

  • MAJALG

    4.9.2022 #4 Author

    Bravo za njih, lepo je cuti da se neke ekonomije u ovom haosu dobro drze i napreduju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...