Nastavak pregovora kompanije Toscelik sa vlasnikom kompanije Neksan zakazan za 22. avgust

Elektropriveda Crne Gore dobila zeleno svetlo za kupovinu Željezare Nikšić

BiznisPoslovanjeRegionVesti

15.8.2022 11:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Elektropriveda Crne Gore dobila zeleno svetlo za kupovinu Željezare Nikšić Elektropriveda Crne Gore dobila zeleno svetlo za kupovinu Željezare Nikšić
Vlada Crne Gore je dala zeleno svetlo Elektroprivredi (EPCG) da uđe u pregovore u vezi kupovine železare u Nikšiću, saopštio je premijer Dritan Abazović.... Elektropriveda Crne Gore dobila zeleno svetlo za kupovinu Željezare Nikšić

Vlada Crne Gore je dala zeleno svetlo Elektroprivredi (EPCG) da uđe u pregovore u vezi kupovine železare u Nikšiću, saopštio je premijer Dritan Abazović.

U crnogorskoj vladi je danas održan sastanak predsednika Odbora direktora EPCG, Milutina Đukanovića i predsednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića sa Abazovićem o eventualnoj mogućnosti da elektroenergetska kompanija preuzme železaru, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Pobjedu.

Abazović je nakon sastanka izjavio da mu je prioritet da zaštiti radnike, te da je manje važno da li će fabriku preuzeti Miodrag Daka Davidović ili EPCG.

„Iznesen je biznis plan koji je po meni realan. Cilj je da se nađe održivo rešenje. Vidim dobru volju kod EPCG i Opštine Nikšić da se pomogne“, rekao je Abazović.

On je dodao da nema informaciju o tome da li su pregovori Davidovića s kompanijom Toscelik propali, već da bi trebalo da budu nastavljeni 22. avgusta.

Radnici, kako je naveo njihov predstavnik Ivan Vujović, nisu dobili poziv na sastanak, već su ishod čekali ispred zgrade crnogorske vlade.

TOSCELIK ALLOYED ENGINEERING STEEL NIKŠIĆ

VUKA KARADŽIĆA BB, NIKŠIĆ , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
2.681.227,00 (2021)
Broj zaposlenih:
262 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...