Nove mogućnosti za zaposlene u srpskom startapu

EPAM Systems preuzeo novosadsku firmu Vivify Ideas

BiznisHi-techInvesticijeSrbijaVesti

21.6.2022 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

EPAM Systems preuzeo novosadsku firmu Vivify Ideas EPAM Systems preuzeo novosadsku firmu Vivify Ideas
Novosadska kompanija Vivify Ideas od 1. juna postala je deo EPAM Systems, jedne od najvećih i najbrže rastućih svetskih kompanija za razvoj softvera. Tragajući... EPAM Systems preuzeo novosadsku firmu Vivify Ideas

Novosadska kompanija Vivify Ideas od 1. juna postala je deo EPAM Systems, jedne od najvećih i najbrže rastućih svetskih kompanija za razvoj softvera.

Tragajući za kvalitetnim kadrovima na polju digitalne transformacije, iz kompanije EPAM kažu da su u Vivify Ideas videli priliku da u svoj tim uvrste stručnjake u poljima mašinskog učenja, veštačke inteligencije i veb-razvoja i na taj način diverzifikuju i prošire svoje usluge, koje pružaju klijentima širom sveta.

Osim unapređenja usluga, EPAM u firmi Vivify Ideas vidi partnera sa kojim će stvarati, razvijati i jačati zajednicu kvalitetnog IT kadra u celom regionu.

“Cilj nam je da kroz integraciju prigrlimo izuzetan preduzetnički duh i poznavanje end-to-end platformi koje Vivify Ideas poseduje, proširimo prisustvo EPAM-a, kako u Srbiji, tako i na celom Balkanu. Startap kultura koja je razvijena u Vivify Ideas, i briga i za zaposlene i za klijente, savršeno se poklapaju sa vrednostima po kojima je EPAM prepoznatljiv. U planu nam je da kroz saradnju Vivify Ideas i EPAM Srbija u Srbiju donesemo projekte za vodeće svetske kompanije, a sa njima i primenu najnovijih tehnologija u cloud (tehnologijama u oblaku), bazama podataka, gejming, komercijalnim i drugim industrijama”, kaže direktor EPAM Srbija Milan Habijanac i dodaje da je u planu otvaranje kancelarija i u gradovima u regionu, uključujući i širenje na trenutnim lokacijama u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Vivify Ideas je novosadska kompanija osnovana 2013. godine koja broji 150 zaposlenih IT stručnjaka različitih profila i senioriteta. Kroz saradnju sa Novosadskim univerzitetom, ali i kroz sopstvenu akademiju, najveći fokus u svom dosadašnjem radu stavili su upravo na razvoj kvalitetnih kadrova.

“Ovo je sjajna prilika, kako za naše zaposlene, tako i za ceo region. Radujemo se što će naši talenti postati deo EPAM tima. Udruženi, moći ćemo da učinimo mnogo više za naše klijente širom sveta, a za naše zaposlene otvoriće se nove, uzbudljive mogućnosti”, izjavio je direktor Vivify Ideas Nedeljko Damjanović.

EPAM planira da, zajedno sa Vivify Ideas i u saradnji sa univerzitetima i obrazovnim ustanovama, edukuje i razvija vrhunski IT kadar u Srbiji.

EPAM systems postoji od 1993. godine, a danas je javna kompanija sa akcijama na Njujorškoj
berzi. Prisutna je u preko 45 zemalja i čini je 61.500 zaposlenih. Prošle godine EPAM je uvršten na S&P indeks. Takođe je uvršten u prvih petnaest IT kompanija na Forbes 1.000 listi, a tri godine zaredom proglašavan je za najbolju IT kompaniju na Fortune 100 listi najbrže rastućih kompanija.

  • kaćica

    21.6.2022 #1 Author

    Svaka cast za ovako nesto.Divna vest.

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.6.2022 #2 Author

    Bravo,nova poslovna sansa za mlade…

    Odgovori

  • Mila

    22.6.2022 #3 Author

    Opa! Svaka čast, velika stvar za ceo IT u Srbiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...