izvršena promena vlasništva

EPS Distribucija nije više deo sistema Elektroprivrede Srbije

SrbijaVesti

18.6.2021 08:33 Autor: Marija Jovanović 0

EPS Distribucija nije više deo sistema Elektroprivrede Srbije EPS Distribucija nije više deo sistema Elektroprivrede Srbije
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema EPS Distribuciji, čime... EPS Distribucija nije više deo sistema Elektroprivrede Srbije

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema EPS Distribuciji, čime je EPS Distribucija prestala da bude deo sistema EPS.

Novim osnivačkim aktom, Operator distributivnog sistema promenio je ime u Elektrodistribucija Srbije.

Elektroprivreda Srbije nastavlja da se bavi svojom osnovnom delatnošću proizvodnje električne energije i snabdevanja građana i privrede Srbije, saopštila je Elektrodistribucija Srbije, prenosi Tanjug.

U skladu sa zakonskim obavezama, posao distribucije električne energije od prenosnog sistema do krajnjih korisnika, izgradnje i održavanja distributivne mreže, čiji deo su i merni uređaji, priključivanja na mrežu i očitavanja brojila, kao i prekidi u napajanju električnom energijom, u potpunosti je odgovornost Operatora distributivnog sistema Elektrodistribucije Srbije.

Zgrada elektroprivrede Srbije
Foto: Tanjug

Postupkom prenosa udela EPS je ispunio obaveze iz Zaključka Vlade Srbije kojim su prihvaćeni izveštaj o potrebi sprovođenja aktivnosti za usklađivanje poslovanja Operatora distributivnog sistema sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o energetici i Plana za reorganizaciju EPS Distribucije.

Promena vlasništva u „EPS Distribuciji“ upisana je 31. 12. 2020. godine rešenjem Agencije za privrede registre.

Vlada Srbije donela je 28. januara 2021. godine odluku o izmenama osnivačkog akta EPS Distribucije kojim je promenjeno ime ODS u Elektrodistribucija Srbije i uređeno poslovanje operatora, na osnovu čega je 29. januara doneta odluka o osnivanju Elektrodistribucije Srbije doo Beograd.

U saopštenju se dodaje da se građani za sva pitanja u vezi sa distributivnim sistemom mogu obratiti na „pr@ods.rs“, a za pitanja iz nadležnosti EPS na „pr@eps.rs „.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...