Srbija elektroenergetski nezavisna od spoljnih faktora

EPS: Struja neće poskupeti

SrbijaVesti

22.10.2021 10:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

EPS: Struja neće poskupeti EPS: Struja neće poskupeti
Elektroprivreda Srbije (EPS) nema u planu poskupljenje električne energije, izjavio je danas v.d. direktora tog preduzeća Milorad Grčić. Prema Grčićevim rečima, EPS u potpunosti... EPS: Struja neće poskupeti

Elektroprivreda Srbije (EPS) nema u planu poskupljenje električne energije, izjavio je danas v.d. direktora tog preduzeća Milorad Grčić.

Prema Grčićevim rečima, EPS u potpunosti pripremljen za ovu zimsku sezonu i najvažnije je da će Srbija imati struju u vreme svetske energetske krize, prenosi Tanjug, pozivajući se na TV Pink.

Kako je rekao, mnoge odluke i potezi EPS-a danas se ispostavljavaju da su bili opravdani. Srbija je elektroenergetski nezavisna od spoljnih faktora.

On je dodao da naša zemlja, kada je u pitanju električna energija, ima sigurnost u narednih nekoliko godina.

Grčić je rekao da je cilj da 2027. godine proizvodni kapaciteti EPS-a budu u potpunosti usklađeni sa propisima EU. On je naveo i podatak da je od 2016. godine do danas potrošnja struje u Srbiji za privredu skočila za 13 odsto.

Da neće biti poskupljenja struje, kao ni gasa, gostujući na RTS, u ponedeljak najavila je i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović. Ona je tom prilikom dodala i da će država za građane obezbediti sve što je potrebno.

Ministarka je izjavila i da je sada najvažnije da se prate cene, kao i da se obezbedi dovoljna količina gasa, te da se tako postigne i gasna stabilnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...