Tržište kriptovaluta nikada ne miruje

Ethereum postavlja rekordne vrednosti, rastu i naknade za “rudare”

BerzaNovacSvetVesti

4.2.2021 18:15 Autor: Marko Miladinović 0

Ethereum postavlja rekordne vrednosti, rastu i naknade za “rudare” Ethereum postavlja rekordne vrednosti, rastu i naknade za “rudare”
Druga najtrgovanija kriptovaluta na svetu nastavlja pozitivan trend od početka 2021. godine i sporim, ali relativno sigurnim tempom, za razliku od bitcoina, dostiže nove... Ethereum postavlja rekordne vrednosti, rastu i naknade za “rudare”

Druga najtrgovanija kriptovaluta na svetu nastavlja pozitivan trend od početka 2021. godine i sporim, ali relativno sigurnim tempom, za razliku od bitcoina, dostiže nove rekorde u vrednosti.

Tokom trgovanja u sredu i četvrtak token ether je u jednom trenutku vredeo 1.697 dolara, i rast od oko sedam procenata na dnevnom nivou, ali ga je kasnija korekcija ipak spustila na nivoe oko 1.600 dolara, gde se nalazi i sada.

Razlog za aktuelne dobre rezultate ove kriptovalute leži u činjenici da će Merkantilna berza u Čikagu (CME) tokom sledeće nedelje emitovati fjučerse zasnovane na ethereumu. Analitičari na najvećoj svetskoj menjačnici digitalne imovine CoinDesk očekuju da će se takvo raspoloženje nastaviti makar do trenutka puštanja pomenutih fjučersa u promet.

Foto: Ether u poslednjih mesec dana/CoinDesk

S druge strane, rast vrednosti ethera pogurao je i rast prosečne naknade za “rudarenje” ovog tokena. Naime, kako prenosi statistički portal Blockchair, srednja vrednost naknada iznosi rekordnih 23,43 dolara a medijane 11,77 dolara. “Rudari” ethera su tokom januara na ovaj način prihodovali takođe rekordnih 830 miliona dolara.

Vrednost čitavog tržišta ethereuma u ovom trenutku iznosi približno 184 milijarde dolara, a samo u poslednja 24 sata ostvareni promet iznosio je 44,2 milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...