Operativni profit treće najveće pivare na svetu mogao bi pasti za pet odsto

Carlsberg upozorava na uticaj rasta cena na prodaju piva

EULifestylePoslovanje

7.2.2023 14:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Carlsberg upozorava na uticaj rasta cena na prodaju piva Carlsberg upozorava na uticaj rasta cena na prodaju piva
Kompanija Carlsberg upozorava da će ove godine na prodaju piva negativno uticati rast cena, te da bi profitabilnost treće po veličini pivare na svetu... Carlsberg upozorava na uticaj rasta cena na prodaju piva

Kompanija Carlsberg upozorava da će ove godine na prodaju piva negativno uticati rast cena, te da bi profitabilnost treće po veličini pivare na svetu mogla opasti.

Danska grupacija je nedavno saopštila da će, iako se pivo pokazalo kao “otporna potrošačka kategorija”, veliki rast cena i visoka inflacija dovesti do smanjenja prodaje, posebno u Evropi, piše Financial Times.

Operativni profit kompanije Carlsberg mogao bi da padne za čak pet odsto, ali nije isključeno ni povećanje za pet odsto, navode iz pivare.

Generalni direktor Carlsberg grupe Kest Hart (Cees‘t Hart) izjavio je da će 2023. “biti još jedna izazovna godina, ali da je strateški, organizaciono i finansijski kompanija jaka”.

Hart je početkom ove nedelje izazvao čuđenje mnogih kada je izjavio da se nada da će Carlsberg imati mogućnost da se vrati u Rusiju, čak i ako za to bude potrebna čitava decenija. Kompanija trenutno prodaje svoje poslovanje u Rusiji i očekuje se da će kupca pronaći pre početka leta.

  • BIJUTI27

    7.2.2023 #1 Author

    Pa velika je i potražnja..

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.2.2023 #2 Author

    Inflacija cini svoje i oseca se i u prodaji piva…

    Odgovori

  • MAJA

    8.2.2023 #3 Author

    Konkurencija je bas izrazena

    Odgovori

  • Tina

    12.2.2023 #4 Author

    Kada je I pivo doslo na red, situacija je ozbiljna

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...