proteste podržavaju tri glavna sindikata

Demonstranti u Briselu traže zaštitu od visokih cena

EUU fokusu

16.12.2022 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Demonstranti u Briselu traže zaštitu od visokih cena Demonstranti u Briselu traže zaštitu od visokih cena
Više od 15.000 demonstranata okupilo se i pored velike hladnoće u petak u Briselu zahtevajući dodatne mere za zaštitu od visokih cena energenata i bolje... Demonstranti u Briselu traže zaštitu od visokih cena

Više od 15.000 demonstranata okupilo se i pored velike hladnoće u petak u Briselu zahtevajući dodatne mere za zaštitu od visokih cena energenata i bolje plate za suzbijanje nagle inflacije.

Protesti koje podržavaju tri glavna sindikata omeli su rad javnih službi širom Belgije parališući posebno železnički i metro sisteme oko glavnog grada i međunarodni aerodrom u Briselu, prenosi Beta.

Sindikati su zahtevali povećanje plata u vreme kada kompanije kao što su energetski giganti ostvaruju ogroman profit dok su stanovnici pod sve većim pritiskom visokih cena.

Zahtevi protesta su zamrzavanje cena energenata i povećanje oporezivanja kapitala. „Nećemo stati osim ako radnici ne dobiju ono što zaslužuju“, navodi se u saopštenju sindikata.

Policija je procenila da je 16.500 ljudi prošlo u povorci kroz Brisel.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...