INICIJATIVA FRANCUSKE I HOLANDIJE Veće carine za zemlje koje ne poštuju standarde EU

EUVesti

11.5.2020 11:58 Autor: Julijana Vincan 0

INICIJATIVA FRANCUSKE I HOLANDIJE Veće carine za zemlje koje ne poštuju standarde EU INICIJATIVA FRANCUSKE I HOLANDIJE Veće carine za zemlje koje ne poštuju standarde EU
Francuska i Holandija zajedno su pozvale Evropsku uniju da osnaži primenu ekoloških i radnih standarda u zemljama sa kojima obavlja trgovinsku razmenu. Ova inicijativa... INICIJATIVA FRANCUSKE I HOLANDIJE Veće carine za zemlje koje ne poštuju standarde EU

Francuska i Holandija zajedno su pozvale Evropsku uniju da osnaži primenu ekoloških i radnih standarda u zemljama sa kojima obavlja trgovinsku razmenu.

Ova inicijativa usledila je nakon što je EU počela pregovore sa Velikom Britanijom u vezi sa novim trgovinskim sporazumom, uslovljene njenim istupanjem iz bloka. Iskazana je zabrinutost da bi ova zemlja mogla da pokuša da zaobiđe ekološke i radne standarde EU kako bi povećala svoju konkurentnost.

U zajedničkom predlogu koje su poslale ostalim zemljama EU, ministri trgovine Francuske i Holandije zatražili su od Evropske komisije da poveća carinu onim trgovinskim partnerima koji ne ispunjavaju svoje obaveze u vezi sa održivim razvojem, kao i da smanji carinu za one kod kojih to nije slučaj, piše „Reuters“, a prenosi „Tanjug“.

Ovim dokumentom urgira se na Evropsku komisiju da češće obaveštava članice EU o uticaju trgovinskih sporazuma na domaće industrije i tržišta rada. EK bi tek trebalo da da zvaničan odgovor na ovaj predlog.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...