Potražnja u proizvodnom sektoru delimično stabilizovana

Krajem 2022. nemačka industrija zabeležila rast narudžbina

EUU fokusu

7.2.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Krajem 2022. nemačka industrija zabeležila rast narudžbina Krajem 2022. nemačka industrija zabeležila rast narudžbina
Industrija u Nemačkoj ponovo zabeležila rast narudžbina krajem prošle godine, nakon značajnog pada u novembru, objavila je Savezni zavod za statistiku (Destatis). U decembru... Krajem 2022. nemačka industrija zabeležila rast narudžbina

Industrija u Nemačkoj ponovo zabeležila rast narudžbina krajem prošle godine, nakon značajnog pada u novembru, objavila je Savezni zavod za statistiku (Destatis).

U decembru su narudžbine porasle 3,2 odsto u odnosu na prethodni mesec. Osim toga, u novembru je, prema novim podacima, pad od 4,4 odsto bio manji od prvobitno očekivanog, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Nemačko Ministarstvo ekonomije objavilo je da se potražnja u proizvodnom sektoru delimično stabilizovala krajem prošle godine.

Najnoviji podaci o narudžbinama, kao i poboljšanje poslovne klime poslednjih meseci, pokazuju da će ekonomski pad verovatno biti blaži u zimskom semestru.

Prema poslednjim podacima, nemačka ekonomija je u četvrtom kvartalu prošle godine zabeležila blagi pad. Ukoliko se ovakav razvoj događaja nastavi i u prvom kvartalu ove godine, stvoriće se uslovi za takozvanu tehničku recesiju.

  • MAJA

    7.2.2023 #1 Author

    Veći prometi a manje plate

    Odgovori

  • TATJANA

    8.2.2023 #2 Author

    Tako ekonomski jaka zemlja suočava se sa dosta problema

    Odgovori

  • MALENA

    8.2.2023 #3 Author

    Ne brinem se ja za njih, srediće oni sve.

    Odgovori

  • MAJA

    8.2.2023 #4 Author

    A cene ce takođe porasti jer je veća potražnja i eto inflacije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...