Potražnja u proizvodnom sektoru delimično stabilizovana

Krajem 2022. nemačka industrija zabeležila rast narudžbina

EUU fokusu

7.2.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Krajem 2022. nemačka industrija zabeležila rast narudžbina Krajem 2022. nemačka industrija zabeležila rast narudžbina
Industrija u Nemačkoj ponovo zabeležila rast narudžbina krajem prošle godine, nakon značajnog pada u novembru, objavila je Savezni zavod za statistiku (Destatis). U decembru... Krajem 2022. nemačka industrija zabeležila rast narudžbina

Industrija u Nemačkoj ponovo zabeležila rast narudžbina krajem prošle godine, nakon značajnog pada u novembru, objavila je Savezni zavod za statistiku (Destatis).

U decembru su narudžbine porasle 3,2 odsto u odnosu na prethodni mesec. Osim toga, u novembru je, prema novim podacima, pad od 4,4 odsto bio manji od prvobitno očekivanog, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Nemačko Ministarstvo ekonomije objavilo je da se potražnja u proizvodnom sektoru delimično stabilizovala krajem prošle godine.

Najnoviji podaci o narudžbinama, kao i poboljšanje poslovne klime poslednjih meseci, pokazuju da će ekonomski pad verovatno biti blaži u zimskom semestru.

Prema poslednjim podacima, nemačka ekonomija je u četvrtom kvartalu prošle godine zabeležila blagi pad. Ukoliko se ovakav razvoj događaja nastavi i u prvom kvartalu ove godine, stvoriće se uslovi za takozvanu tehničku recesiju.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...