HPA odlučila da zatvori Elbu

Najveća nemačka luka zbog štrajka zatvorena za velike brodove

EUU fokusu

23.3.2023 10:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Najveća nemačka luka zbog štrajka zatvorena za velike brodove Najveća nemačka luka zbog štrajka zatvorena za velike brodove
Teretna luka u Hamburgu, koja je najveća u Nemačkoj, zatvorena je za plovidbu većih brodova zbog štrajka, a brodovima nije dopušten ni ulazak ni... Najveća nemačka luka zbog štrajka zatvorena za velike brodove

Teretna luka u Hamburgu, koja je najveća u Nemačkoj, zatvorena je za plovidbu većih brodova zbog štrajka, a brodovima nije dopušten ni ulazak ni izlazak, saopštila je u sredu lučka uprava HPA.

Portparol HPA izjavio je da je „zbog očekivanih velikih ograničenja uzrokovanih unapred najavljenim štrajkovima upozorenja, HPA odlučila da zatvori Elbu za brodove kojima je potrebno pristajanje od 22. marta ujutru do daljnjeg“, prenosi SeeBiz.

Sindikat Verdi, koji stoji iza lučkog štrajka, takođe je podržao mnoge štrajkove javnog sektora koji su poslednjih nedelja pogodili Nemačku, između ostalih, u sektoru saobraćaja, obrazovanja i zdravstva.

Lučka mera koju je najavio HPA odnosi se na sve brodove dužine 90 ili više metara i širine 13 ili više metara. Zatvaranje je, kako je naglašeno, nužno jer ne saobraćaju takozvani brodovi za transfer na veće brodove.

„Oko 18 brodova koji plove prema Hamburgu pogođeno je zatvaranjem. Broj pogođenih brodova koji odlaze teže je odrediti“, istakao je portparol.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...