Održana ponovljena vanredna sednica Skupštine akcionara

Luka Beograd odlučila da ide u prinudni otkup akcija malih akcionara

Srbija

23.3.2023 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Luka Beograd odlučila da ide u prinudni otkup akcija malih akcionara Luka Beograd odlučila da ide u prinudni otkup akcija malih akcionara
Kompanija Luka Beograd obavestila je Beogradsku berzu da je u ponedeljak, 20. marta održana ponovljena vanredna sednica Skupštine akcionara, na kojoj je doneta odluka... Luka Beograd odlučila da ide u prinudni otkup akcija malih akcionara

Kompanija Luka Beograd obavestila je Beogradsku berzu da je u ponedeljak, 20. marta održana ponovljena vanredna sednica Skupštine akcionara, na kojoj je doneta odluka o prinudnom otkupu akcija.

Dokument pod nazivom „Izveštaj o bitnom događaju“, koji je Luka Beograd povodom sednice uputila Berzi, potpisao je izvršni direktor te kompanije Milan Beko.

Podsetimo da je Skupština akcionara Luke Beograd, koja je bila zakazana za 1. mart sa jedinom tačkom dnevnog reda o prinudnom otkupu akcija, odložena zato što su advokati tog preduzeća i malih akcionara pokušavali da postignu dogovor.

“Advokati su prethodnih dana pokušavali da iznađu rešenje koje bi eventualno zadovoljilo obe strane, ali u suštini, od prethodne Skupštine akcionara malo toga se pomerilo s mesta”, izjavio je tada za Biznis.rs predsednik Udruženja malih akcionara Luke Beograd Milan Karanović.

Odbor direktora Luke Beograd sazvao je za 1. mart vanrednu sednicu akcionara na zahtev većinskog vlasnika – kompanije Metico Investment, a na dnevnom redu bila je jedna tačka – donošenje odluke o prinudnom otkupu akcija.

Karanović je za Biznis.rs tim povodom rekao da je ponuda od 59,35 dinara po akciji neprihvatljivo niska.

Luka Beograd i grad Beograd su se, inače, godinama sporili oko prava korišćenja i raspogalanja za oko 200 hektara zemljišta na obali Dunava u beogradskoj opštini Stari grad.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...