Kompanije oklevaju sa angažovanjem novih ljudi

Nemci više nisu spremni da zapošljavaju nove radnike

EUU fokusu

30.1.2024 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nemci više nisu spremni da zapošljavaju nove radnike Nemci više nisu spremni da zapošljavaju nove radnike
Nemačke kompanije su sve manje spremne na zapošljavanje novih radnika, ističe se u objavljenom izveštaju Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena. Indikator koji... Nemci više nisu spremni da zapošljavaju nove radnike

Nemačke kompanije su sve manje spremne na zapošljavanje novih radnika, ističe se u objavljenom izveštaju Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

Indikator koji meri spremnost nemačkih kompanija na zapošljavanje radnika je u januaru pao na 95,5 poena sa decembarskih 96,5 poena, objavljeno je na veb stranici IFO, prenosi Blic.

Kompanije prilično oklevaju sa zapošljavanjem novih ljudi, otpuštanja postaju sve verovatnija, saopštio je šef istraživanja IFO Klaus Volrabe (Klaus Wohlrabe).

U nemačkim sektorima proizvodnje i trgovine vlada pesimizam povodom zapošljavanja novih radnika, a ni sektor usluga nije pošteđen ovog trenda.

Radnike pre svega traže IT kompanije i firme koje pružaju konsultantske usluge. Nemački građevinski sektor se nalazi u krizi koja se održava i na uzdržanost prilikom zapošljavanja osoblja.

U odvojenom saopštenju IFO se navodi da je nemačka privreda „zaglavljena u recesiji“ pošto se poslovno raspoloženje kompanija u Nemačkoj dodatno pogoršalo u januaru.


Nemačke firme su bile manje zadovoljne trenutnim poslovanjem u odnosu na decembar i više skeptične povodom razvoja svog poslovanja u narednih šest meseci.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...