Diskontni maloprodajni lanac nezadovoljan zaradom

Pepco napušta Austriju

BiznisEU

23.2.2024 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Pepco napušta Austriju Pepco napušta Austriju
Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji. „Grupa... Pepco napušta Austriju

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji.

„Grupa je zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji, jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo povrata“, navedeno je u regulatornoj prijavi kompanije, prenosi B92, pozivajući se na Indeks.

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiram na Varšavskoj berzi i koji je na kraju decembra imao ukupno 4.832 prodavnice, ušao je na austrijsko tržište u septembru 2021. godine i upravlja sa 73 prodavnice u toj zemlji.

Pepco je u oktobru saopštio da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usresredio na obnosu profitaabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih radnji.

Kompanija Pepco saopštila je da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. godinu, dodajući da će im to omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veći povrat novca.

Pepco je istakao da odluka o napuštanju austrijskog tržišta ne utiče na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi, niti na poslovanje u drugim zemljama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...