PREDSEDNIK ISTRAŽIVAČKOG SAVETA EU Podneo ostavku nezadovoljan reagovanjem Brisela na epidemiju

EUSvetVesti

8.4.2020 11:08 Autor: Vladimir Jokanović 0

PREDSEDNIK ISTRAŽIVAČKOG SAVETA EU Podneo ostavku nezadovoljan reagovanjem Brisela na epidemiju PREDSEDNIK ISTRAŽIVAČKOG SAVETA EU Podneo ostavku nezadovoljan reagovanjem Brisela na epidemiju
Predsednik Evropskog istraživačkog saveta Mauro Ferari (Mauro Ferrari), podneo je ostavku jer nije uspeo da uveri Brisel da pokrene naučni program širokih razmera za... PREDSEDNIK ISTRAŽIVAČKOG SAVETA EU Podneo ostavku nezadovoljan reagovanjem Brisela na epidemiju

Predsednik Evropskog istraživačkog saveta Mauro Ferari (Mauro Ferrari), podneo je ostavku jer nije uspeo da uveri Brisel da pokrene naučni program širokih razmera za borbu protiv korona virusa. Vest je u sredu potvrdio portparol portparol Evropskog saveta Johanes Barke (Johannes Bahrke).

Ferari, koji je 1. januara započeo četvorogodišnji mandat na mestu predsednika Evropskog istraživačkog saveta, rekao je za Financial Times da je „izuzetno razočaran evropskim odgovorom na Kovid-19“. Ferari, italijanski naučnik koji se bavi nanotehnologijama, požalio se na političke prepreke na koje je naišao nastojeći da ubrza naučni program za suzbijanje epidemije kovid virusa.  

„Video sam dovoljno kada je reč o vođenju naučnih istraživanja i političkim operacijama u EU. Izgubio sam veru u sam sistem“, rekao je on. Dok se korona virus širio od Kine do Italije, Austrije, Španije i drugih država EU, Evropska unija našla se na meti kritika zbog nedovoljno snažnog zalaganja za koordinisani odgovor iako su zdravstvena pitanja primarno u nadležnosti država članica, , preneo je Tanjug pozivajući se na Rojters.

Tagovi
EU

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...