snažan rast broja noćenja u kampovima

Turizam u Nemačkoj gotovo se potpuno oporavio nakon pandemije

BiznisEUTurizam

9.2.2024 17:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Turizam u Nemačkoj gotovo se potpuno oporavio nakon pandemije Turizam u Nemačkoj gotovo se potpuno oporavio nakon pandemije
Nemački turizam gotovo se potpuno oporavio od posledica pandemije u prošloj godini, uz snažan rast broja noćenja u kampovima, pokazali su podaci statističkog ureda.... Turizam u Nemačkoj gotovo se potpuno oporavio nakon pandemije

Nemački turizam gotovo se potpuno oporavio od posledica pandemije u prošloj godini, uz snažan rast broja noćenja u kampovima, pokazali su podaci statističkog ureda.

Broj noćenja porastao je prošle godine 8,1 odsto na 487,2 miliona, saopšteno je iz Destatisa, prenosi Mina.

Statističari su saopštili da je prošla godina zaostajala za rekordnom 2019. samo 1,7 odsto. U 2020. i 2022. godini broj noćenja spustio se zbog pandemijskih ograničenja na samo 300 miliona.

Broj noćenja domaćih gostiju porastao je prošle godine 6,2 odsto na 406,3 miliona, dostigavši nivo prje pandemije. Broj stranih gostiju skočio je 18,9 odsto u odnosu na 2022. godinu,

Na početku i na kraju prošle godine noćenja su blago zaostajala za 2019. godinom, dok su se u periodu od maja do oktobra izjednačila. U maju i septembru dosegla su najviši nivo otkada Destatis objavljuje podatke.

Kampovi su bili popularniji nego pre pandemije, sa 42,3 miliona registrovanih noćenja, što je 18,3 odsto više nego u 2019. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...