Za osam godina stigla 1.381 prijava

Veliko interesovanje za Bečki startap paket

BiznisBolji posaoEUPoslovanjeU fokusu

24.3.2022 15:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Veliko interesovanje za Bečki startap paket Veliko interesovanje za Bečki startap paket
Bečki startap paket (Vienna Startup Package) od 2014. godine omogućava zainteresovanim međunarodnim startap kompanijama da u toku nekoliko nedelja upoznaju Beč kao privrednu lokaciju... Veliko interesovanje za Bečki startap paket

Bečki startap paket (Vienna Startup Package) od 2014. godine omogućava zainteresovanim međunarodnim startap kompanijama da u toku nekoliko nedelja upoznaju Beč kao privrednu lokaciju i njegovo startap okruženje. 

Cilj ponude jeste da privuče što više preduzeća u austrijsku prestonicu. U periodu od 2014. do 2021. godine je pristigla ukupno 1.381 prijava iz 104 zemlje od kojih najveći broj prijava potiče iz Velike Britanije, zatim Rumunije, dok treće mesto zauzima Izrael. 

Bečki startap paket nudi interaktivne i praktične radionice, upoznavanje sa startap zajednicom u Beču, individualan trening i umrežavanje sa kompanijama i zainteresovanim stranama. U paket su uključeni troškovi puta, smeštaja, zajedničkog radnog prostora i individualni poslovni trening u vrednosti od 2.000 evra.

U proleće 2021. godine prvi put je održan međunarodni startap festival ViennaUP sa 25.000 učešća iz 60 zemalja. Ovde godine festival se održava od 27. maja do 3. juna.

Bečki startap paket i festival ViennaUP se održavaju u organizaciji Bečke privredne agencije. U 2021. godini Bečki startap paket je organizovan tako da se poklapa sa vremenom održavanja festivala. 

„Izuzetno me raduje što se međunarodna startap zajednica toliko ineteresuje za Beč, uprkos trenutno teškim okolnostima“, izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za privredu. „Trudimo se da u međunarodnoj percepciji stvorimo sliku Beča kao inovativne lokacije za startap preduzeća i talente. Tokom pandemije Beč se pozicionirao kao bezbedna i stabilna međunarodna baza za startap kompanije“, dodaje Hanke.

  • VERA

    24.3.2022 #1 Author

    Eto i ova prilika je odlicna sansa da se razmene iskustva.

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.3.2022 #3 Author

    Kolika je zainteresovanost vidi se po broju prijava,odlicno!

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #4 Author

    Kod stranaca postoje pravila, kod nas ne

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...