na raspolaganju direktni podsticaj do pet miliona evra

Fond za inovacionu delatnost najavio novi program podrške startap preduzećima

BiznisInovacijePreduzetnik

15.3.2022 18:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Fond za inovacionu delatnost najavio novi program podrške startap preduzećima Fond za inovacionu delatnost najavio novi program podrške startap preduzećima
Fond za inovacionu delatnost objavio je u utorak da traži partnera za osnivanje fondova preduzetničkog kapitala u cilju ubrzavanja rasta startap ekosistema u Srbiji.... Fond za inovacionu delatnost najavio novi program podrške startap preduzećima

Fond za inovacionu delatnost objavio je u utorak da traži partnera za osnivanje fondova preduzetničkog kapitala u cilju ubrzavanja rasta startap ekosistema u Srbiji.

Pokretanjem novog programa podrške „Serbia Ventures“, Fond želi da podstakne privatne investitore da ulažu u startap preduzeća sa visokim potencijalom za rast, navedeno je u sopštenju.

Privatnim investitorima sa udruženim sredstvima, izgrađenim poslovnim veštinama i stečenim investicionim iskustvom, od danas je na raspolaganju direktni podsticaj do pet miliona evra za osnivanje uspešnog fonda preduzetničkog kapitala.

Detaljne predloge dugoročnih investicionih strategija učesnici javnog poziva mogu podneti online putem portala Fonda za inovacionu delatnost do 15. juna.

Sredstva za realizaciju javnog poziva obezbeđena su iz budžeta Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a dizajn programa kreiran je od strane Inicijative Digitalna Srbija, kroz program podrške Vlade Švajcarske.

Ocenjeno je da novi vid podrške smanjuje rizik privatnim investitorima i povećava dostupnost finansijskih sredstava za razvoj tehnoloških preduzeća, kako bi postigla značajniji uspeh na tržištu.

Dugoročno ulaganje u inovacioni startap ekosistem stvoriće perspektivna preduzeća sa jačim poslovnim kapacitetima.

 • SUNCOKRET

  15.3.2022 #1 Author

  Treba formirati fondove za mlade firme ali pre svega izjednačio uslove sa onima koji se daju stranim firmama koje su danas povlašćene u odnosu na domaće.

  Odgovori

 • STEFAN

  15.3.2022 #2 Author

  Odlicno to ce znaciti

  Odgovori

 • GOCA BG

  15.3.2022 #3 Author

  Odlican podsticaj!

  Odgovori

 • Milovan94

  15.3.2022 #4 Author

  Po meni svaka pomoć startap preduzećima je dobra.

  Odgovori

 • TINA

  15.3.2022 #5 Author

  Neophodna podrska poslovanju

  Odgovori

 • SNEZANA

  16.3.2022 #6 Author

  Odlicne vesti,svaka pomoc je dobro dosla.

  Odgovori

 • LUKA

  16.3.2022 #7 Author

  Pomoc uvek dobro dodje

  Odgovori

 • DANIJELA

  18.3.2022 #8 Author

  Svaka pomoc je dobrodosla posebno u ovakmom stanju drustva.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...