Bez posla će ostati 269 zaposlenih

Volkswagen smanjuje broj radnika zbog slabe potražnje za e-vozilima

AutomobiliEULifestyle

16.9.2023 10:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Volkswagen smanjuje broj radnika zbog slabe potražnje za e-vozilima Volkswagen smanjuje broj radnika zbog slabe potražnje za e-vozilima
Automobilski gigant Volkswagen najavio je da će smanjiti broj radnih mesta u fabrici električnih automobila u Cvikau u matičnoj Nemačkoj zbog slabe potražnje. Bez... Volkswagen smanjuje broj radnika zbog slabe potražnje za e-vozilima

Automobilski gigant Volkswagen najavio je da će smanjiti broj radnih mesta u fabrici električnih automobila u Cvikau u matičnoj Nemačkoj zbog slabe potražnje.

Bez posla će nakon isteka 12-mesečnog ugovora ostati 269 radnika, saopšteno je iz ove auto-kompanije. Detalji će biti utvrđeni narednih dana u dogovoru s radničkim savetom, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Kompanija navodi da gasi radna mesta zbog “aktuelne situacije na tržištu”. Smatra se da je potražnja za e-automobilima slaba zbog visoke inflacije i ukidanja državnih podsticaja.

Fabrika Cvikau sastavlja isključivo električne automobile za Volkswagen i njegove podružnice Audi i Cupru. Zapošljava ukupno 10.700 radnika, uključujući njih 2.200 na određeno vreme, koji bi takođe mogli ostati bez posla.

„Volkswagen je i dalje 100 odsto uveren da treba nastaviti putem prema električnoj mobilnosti”, rekao je njihov portparol, dodavši da nisu menjali planove.

Iz kompanije su rekli da je budućnost fabrike u Cvikau sigurna i najavili nova ulaganja.

Pogon je prvi u VW-u počeo proizvoditi električna vozila, VW modele ID.3, ID.4 i ID.5, Audijeve Q4 e-tron i Q4 Sportback te Cuprin Born. Proizvodnja automobila s motorima na unutrašnje sagorevanje prekinuta je 2020. godine.

Uprkos slobodnim kapacitetima u fabrici u Cvikau, kompanija planira da proizvodi Q4 e-tron i VW ID.3 i u drugim.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...