ZA ULAZAK U NEMAČKU OD SUBOTE OBAVEZNO TESTIRANJE Kazne i do 25.000 evra

BiznisEUTurizamVesti

7.8.2020 15:38 Autor: Julijana Vincan 2

ZA ULAZAK U NEMAČKU OD SUBOTE OBAVEZNO TESTIRANJE Kazne i do 25.000 evra ZA ULAZAK U NEMAČKU OD SUBOTE OBAVEZNO TESTIRANJE Kazne i do 25.000 evra
Za ulazak na teritoriju Nemačke, od subote 8.avgusta, biće neophodno testiranje na korona virus, inače slede velike novčane kazne. Razlog za ovu meru je... ZA ULAZAK U NEMAČKU OD SUBOTE OBAVEZNO TESTIRANJE Kazne i do 25.000 evra

Za ulazak na teritoriju Nemačke, od subote 8.avgusta, biće neophodno testiranje na korona virus, inače slede velike novčane kazne. Razlog za ovu meru je broj zaraženih, koji u toj zemlji zabrinjavajuće raste. Kao razlog za to navode se povratnici iz „rizičnih zemalja“, među kojima je i Srbija.

Najveći nemački aerodrom u Frankfurtu na Majni, već nekoliko nedelja ima 19 kabina za testiranje na Covid-19. Putnici su u njima do sada mogli dobrovoljno da se testiraju, ukoliko su dolazili iz neke od „rizičnih zemalja“, a sada će to biti obavezno.

Kabine se nalaze odmah iza dela s pasoškom i carinskom kontrolom, a putnici iz „rizičnih zemalja“ samostalno bi trebalo da se upute ka kabinama za testiranje ili da direktno odu u karantin, prenosi Deutsche Welle.

Foto: Tanjug/AP

Nadležne službe najavile su i nasumične kontrole, a onima koji ne budu hteli da se testiraju, biće izrečene kazne i do 25.000 evra. Na listi „rizičnih zemalja“ trenutno se nalazi 130 država, među kojima je i Srbija, a jedina zemlja EU koja nije na listi je Luksemburg.

Na aerodromu u Frankfurtu na Majni, prema navodima tamošnje portparolke, trenutno se 16.000 ljudi nedeljno vraća iz rizičnih oblasti. Prošle nedelje kroz aerodrom je prošlo oko 344.000 putnika iz čitavog sveta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...