Nova mera u šestom paketu sankcija EU protiv istočnoevropske države

Evropska komisija predložila prekid poslovanja sa ruskim državljanima u oblasti nekretnina

EUNekretnineNovacVesti

6.5.2022 11:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Evropska komisija predložila prekid poslovanja sa ruskim državljanima u oblasti nekretnina Evropska komisija predložila prekid poslovanja sa ruskim državljanima u oblasti nekretnina
Evropska komisija predlaže prekid poslova u sektoru nekretnina s ruskim državljanima, rezidentima i poslovnim entitetima. Ova mera je deo šestog paketa sankcija Evropske unije... Evropska komisija predložila prekid poslovanja sa ruskim državljanima u oblasti nekretnina

Evropska komisija predlaže prekid poslova u sektoru nekretnina s ruskim državljanima, rezidentima i poslovnim entitetima.

Ova mera je deo šestog paketa sankcija Evropske unije protiv Rusije, prenosi crnogorska agencija Mina, pozivajući se na Bloomberg, koji je imao uvid u zvanične dokumente.

Tom merom bi se, navodno, zabranila direktna ili indirektna prodaja ili prenos vlasničkih prava na nepokretnoj imovini koja se nalazi na teritoriji EU ili u organizacionim delovima zajedničkih investicionih poduhvata koji podrazumevaju izloženost takvoj nepokretnoj imovini.

Zabrana se odnosi na Ruse koji nisu državljani EU i nemaju boravišnu dozvolu u zemljama članicama EU, navodi se u izveštaju. Ne odnosi se na one koji imaju državljanstvo ili prebivalište u Evropskom ekonomskom prostoru (EEP) ili Švajcarskoj.

EU, Sjedinjene Američke Države i neke druge zemlje uvele su Moskvi nekoliko paketa ekonomskih sankcija bez presedana zbog vojne operacije u Ukrajini.

Hiljade ruskih pojedinaca u tim zemljama su od tada sankcionisani, a njihova imovina i novac su zaplenjeni ili zamrznuti.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...