Nabavka vredna 145,8 miliona dinara

Fakulteti i instituti u Srbiji biće pokriveni bežičnom mrežom Eduroam

BiznisHi-techInfrastrukturaLifestyleSrbijaVesti

5.5.2022 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fakulteti i instituti u Srbiji biće pokriveni bežičnom mrežom Eduroam Fakulteti i instituti u Srbiji biće pokriveni bežičnom mrežom Eduroam
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je tender za nabavku napredne komunikacione infrastrukture i Eduroam bežične infrastrukture na fakultetima i institutima u Srbiji. Eduroam... Fakulteti i instituti u Srbiji biće pokriveni bežičnom mrežom Eduroam

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je tender za nabavku napredne komunikacione infrastrukture i Eduroam bežične infrastrukture na fakultetima i institutima u Srbiji. Eduroam je međunarodna Wi-Fi roming mreža za korisnike u visokom obrazovanju.

Cilj nabavke je da se u potpunosti pokrije zatvoreni prostor bežičnom mrežom Eduroama (amfiteatri, dekanat, kabineti, laboratorije, učionice, čitaonice, biblioteke, sale, hodnici…) na fakultetima i institutima širom Srbije koji učestvuju u projektu Informaciono-komunikacione ustanove „Akademska mreža Republike Srbije“ (AMRES), prenosi eKapija.

Distribuirana bežična infrastruktura koja je tako sprovedena imaće centralno upravljanje, pod nadležnosti AMRES-a, navodi se u tenderu.

Nabavka obuhvata isporuku i izgradnju ožičene i Eduroam bežične infrastrukture unutar fakulteta i instituta koje su korisnici AMRES-a, unapređenje rešenja za kontrolu pristupa infrastrukturi bežične mreže i održavanje infrastrukture.

Napominje se da projektovani WLAN za fakultete i institute mora biti usklađen sa relevantnim međunarodnim i nacionalnim standardima u oblasti telekomunikacija i računarskih komunikacija, kao i sa svetskim tehnološkim trendovima.

S obzirom na, kako se ističe, veliki broj i raznovrsnost objekata u kojima se izvode radovi, Ministarstvo je pripremilo šest tipskih idejnih projekata za Biološki fakultet, Arhitektonski fakultet, Fakultet dramskih umetnosti, Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Poljoprivredni i Šumarski fakultet.

Vrednost posla je 145,8 miliona dinara, a tender ističe 31. maja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...