FEDERACIJA BIH SE ZADUŽUJE ZA JOŠ 790 MILIONA KM Isključivo za zdravstveni sektor i ekonomiju

RegionVesti

18.4.2020 14:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

FEDERACIJA BIH SE ZADUŽUJE ZA JOŠ 790 MILIONA KM Isključivo za zdravstveni sektor i ekonomiju FEDERACIJA BIH SE ZADUŽUJE ZA JOŠ 790 MILIONA KM Isključivo za zdravstveni sektor i ekonomiju
Federacija BiH moraće da se zaduži za 790 miliona konvertibilnih maraka (KM) radi saniranja posledica izazvanih epidemijom korona virusa, izjavila je ministarka finansija Federacije... FEDERACIJA BIH SE ZADUŽUJE ZA JOŠ 790 MILIONA KM Isključivo za zdravstveni sektor i ekonomiju

Federacija BiH moraće da se zaduži za 790 miliona konvertibilnih maraka (KM) radi saniranja posledica izazvanih epidemijom korona virusa, izjavila je ministarka finansija Federacije BIH Jelka Milićević.

Ona je naglasila da je zaduženje do sada bilo planirano na 585 miliona KM, a da se sada planira na nivou od 1,3 milijarde KM, prenosi indikator.ba. Jelka MIlićević kaže da će novo zaduženje isključivo biti korišćeno za saniranje posledica korona virusa u zdravstvenom sektoru i ekonomiji.

Ona je dodala da su u ovom trenutku projekcije pada prihoda od poreza otprilike na 15 odsto, a da očekuju da će se do kraja godine zadržati na nivou od 17 procenata. Isto tako, očekuje se i pad prihoda od PDV i to na nivou od oko 158 miliona KM, dok se očekuje da će doprinosi za penzioni fond zbog pada zaposlenosti biti biti manji za 315 miliona KM.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...