zakazan sastanak za 2. septembar povodom štrajka zaposlenih

Fiat podnosi formalni predlog za mirno rešenje radnog spora?

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

31.8.2021 17:42 Autor: Gordana Bulatović

Fiat podnosi formalni predlog za mirno rešenje radnog spora? Fiat podnosi formalni predlog za mirno rešenje radnog spora?
Menadžment Fiata zakazao je sastanak 2. septembra u Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova povodom štrajka dela zaposlenih u Fiat Plastiku, saopštilo je... Fiat podnosi formalni predlog za mirno rešenje radnog spora?

Menadžment Fiata zakazao je sastanak 2. septembra u Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova povodom štrajka dela zaposlenih u Fiat Plastiku, saopštilo je u utorak Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Očekuje se da će menadžment Fiata sutra podneti formalni Predlog za mirno rešavanje radnog spora, a sve u skladu sa Zakonom o mirnom rešavanju sporova, nakon čega će započeti pregovori sa štrajkačkim odborom pred miriteljem Agencije, prenosi Tanjug.

Na taj način, menadžment je ispunio dogovor sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević da će pokrenuti postupak pred Agencijom, a sve u skladu sa nastojanjem ministarke da kroz formalni postupak pomogne zaposlenima da dođu do rešenja koje je prihvatljivo za sve strane u sporu.

Strane u sporu nakon toga imaju mogućnost pronalaženja obostrano prihvatljivog rešenja u roku od 30 dana i postizanja preporuke o rešenju spora potpisivanje formalnog Sporazuma o načinu rešenja spora, navedeno je u saopštenju.

Tagovi
FIAT RADNICI

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...