Novo ostvarenje kompanija Universal i Illumination označilo povratak porodica u bioskope

Film „Malci 2: Gruov početak“ u toku premijernog vikenda zaradio 202 miliona dolara

KulturaLifestyleSvetVesti

4.7.2022 09:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Film „Malci 2: Gruov početak“ u toku premijernog vikenda zaradio 202 miliona dolara Film „Malci 2: Gruov početak“ u toku premijernog vikenda zaradio 202 miliona dolara
Porodice su ovog vikenda pohrlile u bioskope da pogledaju novi animirani film “Malci 2: Gruov početak” (“Minions: The Rise of Gru”), što je kompanijama... Film „Malci 2: Gruov početak“ u toku premijernog vikenda zaradio 202 miliona dolara

Porodice su ovog vikenda pohrlile u bioskope da pogledaju novi animirani film “Malci 2: Gruov početak” (“Minions: The Rise of Gru”), što je kompanijama Universal i Illumination donelo zaradu od prodaje karata višu od 108 miliona dolara na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Peti film iz franšize “Grozan ja” (“Despicable me”) zaradio je dodatnih 93,7 miliona dolara na međunarodnim tržištima, čime je ukupan prihod u toku premijernog vikenda dostigao svotu od 202 miliona dolara, piše CNBC.

Među analitičarima se postavljalo pitanje da li porodice još uvek izbegavaju bioskope nakon što je Diznijev “Baz Svetlosni” (“Lightyear”) prošlog meseca na premijeri u Sjedinjenim Američkim Državama zaradio samo 52 miliona dolara, što je ispod očekivane svote između 70 i 85 miliona dolara.

Ipak, nije jasno da li je do lošijeg debija “Baza Svetlosnog” dovela jaka konkurencija ili činjenica da gledaoci nisu bili sigurni kada će se ovaj film naći u bioskopima. Poslednji objavljeni film kompanije Pixar bio je “Napred” (“Onward”) 2020. godine, a filmovi “Duša” (“Soul”), “Luka” (“Luca”) i “Pocrvenela panda” (“Turning Red”) imali su premijere na striming platformi Disney+.

Film “Malci 2: Gruov početak” u toku premijernog vikenda pogledalo je 54 odsto od svih posetilaca u bioskopima u SAD. Pritom, 68 odsto gledalaca ovog animiranog filma su činile porodice, navodi EntTelligence.

“Ovaj vikend označava ‘trijumfalni’ povratak porodica u bioskope i pokopava tvrdnje da zbog pandemije roditelji i deca žele da gledaju filmove samo kod kuće”, izjavio je glavni analitičar u kompaniji BoxOffice.com Šon Robins (Shawn Robbins).

Očekuje se da će film u ponedeljak zaraditi još 20 miliona dolara od prodaje karata u SAD i Kanadi, čime će praznični vikend zaključiti sa svotom od 128 miliona dolara.

  • MAJALG

    4.7.2022 #1 Author

    Ljudi tek polako izlaze iz kuca zbog korone, a oni opet najavljuju nove talase, da covek poludi vise.

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.7.2022 #2 Author

    Tek ce da zaradi…

    Odgovori

  • Anna

    6.7.2022 #3 Author

    Bioskop se vraća na velika vrata. A Malci imaju posebno mesto u srcima kako dece tako i odraslih. 💗

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...