Prijavljeno ukupno 1.330 projekata iz zemlje i inostranstva

Finale takmičenja za industrijske inovacije BRICS u Sjamenu

BiznisManifestacijeSvetVesti

6.9.2022 19:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Finale takmičenja za industrijske inovacije BRICS u Sjamenu Finale takmičenja za industrijske inovacije BRICS u Sjamenu
Finale takmičenja za industrijske inovacije BRICS 2022. počelo je u utorak u Sjamenu, u istočnoj kineskoj provinciji Fuđijan, saopštio je organizator. Takmičari se nadmeću... Finale takmičenja za industrijske inovacije BRICS u Sjamenu

Finale takmičenja za industrijske inovacije BRICS 2022. počelo je u utorak u Sjamenu, u istočnoj kineskoj provinciji Fuđijan, saopštio je organizator.

Takmičari se nadmeću u industrijskom internetu, inteligentnoj proizvodnji i zelenom razvoju tokom takmičenja na temu “industrijske inovacije za jači, zeleniji i zdraviji globalni razvoj”, prenosi Beta pozivajući se na agenciju Sinhua.

Prijavljeno je ukupno 1.330 projekata iz zemlje i inostranstva, od kojih je 90 ušlo u finale, a dodela nagrada biće održana u sredu.

Takmičenje je ponudilo konstruktivnu platformu za otvorenu saradnju mladih talenata iz BRICS-a, rekao je Pablo Maćado, član žirija, putem video linka.

Sjamen, grad domaćin 9. samita BRIKS-a 2017. godine, pokrenuo je Partnerstvo BRICS-a za inovacijski centar nove industrijske revolucije u decembru 2020, godine, podseća Sinhua.

BRICS je skraćenica za grupu brzo rastućih ekonomija koja uključuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku.

 • kaćica

  6.9.2022 #1 Author

  Super da vidimo ko ce pobediti.

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  7.9.2022 #2 Author

  Dobra inicijativa, BRICS je nova svetska sila u kojoj srećom nema Amerike, zato je osnovana, da bi se zaštitila od američke hegemonije

  Odgovori

 • GOCA BG

  9.9.2022 #3 Author

  Kakvih ce tu sve inovacija biti…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.