Dogovor vredan 3,8 milijardi dolara

Fond KKR blizu preuzimanja dela poslovanja od kompanije Broadcom

SvetVesti

26.2.2024 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Fond KKR blizu preuzimanja dela poslovanja od kompanije Broadcom Fond KKR blizu preuzimanja dela poslovanja od kompanije Broadcom
Proizvođač čipova Broadcom približava se dogovoru vrednom 3,8 milijardi dolara za prodaju svoje poslovne jedinice koja korisnicima omogućava pristup desktop računarima i aplikacijama sa... Fond KKR blizu preuzimanja dela poslovanja od kompanije Broadcom

Proizvođač čipova Broadcom približava se dogovoru vrednom 3,8 milijardi dolara za prodaju svoje poslovne jedinice koja korisnicima omogućava pristup desktop računarima i aplikacijama sa bilo kog uređaja privatnom investicionom fondu KKR.

Kako prenosi Reuters, potencijalni dogovor predstavlja napor generalnog direktora Broadcoma Hoka Tana (Hock Tana) da pojednostavi portfelj kompanije nakon što je u novembru završio preuzimanje proizvođača softvera VMware vrednog 69 milijardi dolara.

KKR je “prevagnuo” kao ponuđač za jedinicu računarstva za krajnje korisnike (EUC) nad drugim privatnim investicionim fondovima, uključujući EQT. Finalni dogovor bi mogao biti objavljen već u ponedeljak, dodaju neimenovani izvori. KKR, Broadcom i EQT do sada nisu odgovorili na zahteve za komentar britanske agencije.

KKR je već preuzimao neke firme u ovoj industriji. Godine 2018. kupio je američku kompaniju za poslovni softver BMC za 8,5 milijardi dolara, a dve godine kasnije kombinovao je BMC sa Compuware-om, 2021. godine kupio je dobavljača informacionih usluga Ensono od privatnih kompanija Charlesbank Capital Partners i M/C Partners za oko 1,7 milijardi dolara.

Evercore, Deutsche Bank i Jefferies savetuju KKR o eventualnoj budućoj transakciji, dok Citigroup savetuje Broadcom, rekli su insajderi. UBS Group, Jefferies i KKR-ova jedinica za tržište kapitala obezbeđuju finansiranje duga za taj posao.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...