Prilagođena zarada po akciji je 0,30 dolara u odnosu na procenjenih 0,27 dolara

Ford nadmašio očekivanja, ali i dao oprezne prognoze

AutomobiliSvetVesti

27.10.2022 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ford nadmašio očekivanja, ali i dao oprezne prognoze Ford nadmašio očekivanja, ali i dao oprezne prognoze
Kompanija Ford Motor nadmašila je očekivanja Wall Streeta tokom trećeg tromesečja i dovela do najniže granice svoju prethodno prognoziranu ovogodišnju dobit. F Quotes by... Ford nadmašio očekivanja, ali i dao oprezne prognoze

Kompanija Ford Motor nadmašila je očekivanja Wall Streeta tokom trećeg tromesečja i dovela do najniže granice svoju prethodno prognoziranu ovogodišnju dobit.

U poređenju sa procenama analitičara koje je sastavio Refinitiv, prilagođena zarada Forda po akciji je 0,30 dolara u odnosu na procenjenih 0,27 dolara. Prihod od automobilske industrije je 37,2 milijarde dolara u odnosu na procenjenih 36,25 milijardi dolara, prenosi SeeBiz.

Ford je prošlog meseca postavio očekivanja ulagača za treće tromesečje delimično unapred objavivši svoje rezultate, uključujući projektovanu prilagođenu zaradu pre kamata i poreza u rasponu od 1,4 do 1,7 milijardi dolara. Neki analitičari očekivali su kvartalnu dobit koja je bliža tri milijarde dolara.

Kompanija je u sredu obavestila javnost o prilagođenoj zaradi od 1,8 milijardi dolara za ovo tromesečje, neznatno premašivši vlastita prethodno objavljena očekivanja.

Niže rezultate od očekivanih Ford je pripisao nedostatku delova koji je uticao na od 40.000 do 50.000 vozila, kao i dodatnu milijardu dolara neočekivanim troškovima dobavljača tokom trećeg tromesečja. U to vreme kompanija je ponovo potvrdila svoje smernice za celu godinu o prilagođenoj zaradi pre kamata i poreza između 11,5 i 12,5 milijardi dolara.

Ford je u sredu objavio da su njegove ažurirane smernice prilagođene zarade za celu godinu pre kamata i poreza od oko 11,5 milijardi dolara.

Ulagači pažljivo prate zarade i prognoze automobilske industrije tražeći znakove da bi potrošačka potražnja mogla da slabi zbog rastućih kamatnih stopa i pretećih strahova od recesije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...