Pomoć je dostupna i preduzećima koja su izgubila 65 odsto prihoda

Francuska će produžiti program podrške za najugroženije kompanije

BiznisBolji posaoEUPoslovanjeVesti

21.12.2021 15:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Francuska će produžiti program podrške za najugroženije kompanije Francuska će produžiti program podrške za najugroženije kompanije
Francuska vlada najavila je produženje programa podrške kako bi pomogla preduzećima u sektorima koji su najviše pogođeni najnovijim porastom broja zaraženih virusom Covid-19. Ministar... Francuska će produžiti program podrške za najugroženije kompanije

Francuska vlada najavila je produženje programa podrške kako bi pomogla preduzećima u sektorima koji su najviše pogođeni najnovijim porastom broja zaraženih virusom Covid-19.

Ministar finansija Francuske Bruno le Mer (Bruno Le Maire) i ministar turizma Žan Batist Lemoan (Jan-Baptist Lemoane) saopštili su da će najoštećenije kompanije, poput onih iz ugostiteljstva i putničkog sektora, dobiti kompenzaciju za gubitke koje su pretrpele u toku decembra, piše Financial Times.

Ministri su napomenuli da se kompanije koje su izgubile više od pola obrta ili još uvek trpe gubitke mogu prijaviti za program “fiksnih cena”. U okviru ovog programa, vlada će nadoknaditi 90 odsto izgubljenih prihoda za mala preduzeća i oko 70 odsto za ona koja zapošljavaju više od 50 ljudi. Gornja suma za ovaj vid podrške je 12 miliona evra.

Kako se navodi, kompanije koje su izgubile više od 65 odsto obrta mogu otpustiti radnike i nastaviti da primaju državnu pomoć poput zajmova i olakšica dugovanja.

Kako je naveo ministar finansija, određeni sektori, suočeni sa pogoršanjem opšte zdravstvene situacije, neminovno će se suočiti sa usporavanjem poslovne aktivnosti.

Francuska vlada je već početkom meseca donela mere o zatvaranju noćnih klubova, a prošle nedelje je uvela i zabranu ulaska u zemlju britanskim turistima. Prema rečima francuskog ministra turizma, turisti iz Velike Britanije čine oko 15 odsto posetilaca u francuskim skijalištima, mada su brojke na pojedinim lokacijama verovatno znatno veće.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...