mere za pomoć potrošačima

Francuski Carrefour zamrzava cene svojih proizvoda zbog visoke inflacije

EUFirme u fokusuU fokusuVesti

23.8.2022 12:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Francuski Carrefour zamrzava cene svojih proizvoda zbog visoke inflacije Francuski Carrefour zamrzava cene svojih proizvoda zbog visoke inflacije
Francuski maloprodajni lanac Carrefour zamrznuće cene 100 svojih proizvoda kako bi pomogao Francuzima, s obzirom na visoku inflaciju. Carrefour-ov potez sledi druge vodeće francuske... Francuski Carrefour zamrzava cene svojih proizvoda zbog visoke inflacije

Francuski maloprodajni lanac Carrefour zamrznuće cene 100 svojih proizvoda kako bi pomogao Francuzima, s obzirom na visoku inflaciju.

Carrefour-ov potez sledi druge vodeće francuske kompanije koje su, nakon pritiska vlade predsednika Emanuela Makrona (Emmanuela Macrona), takođe preduzele korake da pomognu potrošačima u zemlji da se izbore sa rekordnim rastom cena, prenosi Mina pozivajući se na Poslovni dnevnik.

Najveći lanac prehrambenih prodavnica u Evropi Carrefour planira da zamrzne cene raznih proizvoda do 30. novembra.

U julu su francuski naftni gigant TotalEnergies i brodarska kompanija CMA najavili dalje korake za smanjenje cena. TotalEnergies će smanjiti cene goriva na svojim benzinskim stanicama širom Francuske od 1. septembra do kraja godine, dok će CMA smanjiti troškove transporta za 750 evra po kontejneru za uvoz u Francusku iz Azije.

Podaci objavljeni početkom avgusta pokazali su da je francuska inflacija u julu bila na rekordnom nivou od 6,8 odsto.

Inflacija je porasla širom sveta od početka rusko-ukrajinskog rata, što je izazvalo nagli rast cena energenata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...