GAS IZ BUGARSKE PUŠTEN U NOVI SRPSKI GASOVOD Bajatović najavio niže cene od januara

EUSrbijaVesti

30.12.2020 19:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GAS IZ BUGARSKE PUŠTEN U NOVI SRPSKI GASOVOD Bajatović najavio niže cene od januara GAS IZ BUGARSKE PUŠTEN U NOVI SRPSKI GASOVOD Bajatović najavio niže cene od januara
Prve količine gasa iz Bugarske puštene su kroz novi srpski gasovod koji je deo Balkanskog toka, izjavio je direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. On je... GAS IZ BUGARSKE PUŠTEN U NOVI SRPSKI GASOVOD Bajatović najavio niže cene od januara

Prve količine gasa iz Bugarske puštene su kroz novi srpski gasovod koji je deo Balkanskog toka, izjavio je direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović.

On je za RTS rekao da su do juče testirani sistemi, a da su danas puštene prve količine gasa iz interkonektora, odnosno dela unutrašnjeg transportnog sistema Srbije koji je u vlasništvu kompanije koja je osnovana po domaćim zakonima.

Pušteno je 140.000 metara kubnih gasa kaže Bajatović i ističe da se sada zna da ceo sistem radi.

„Cevi su pune gasa, na ulazu iz Bugarske nekih 40 bara, u Banatskom dvoru kod Gospođinaca nekih 35“, navodi Bajatović.

Kroz Srbiju će prolaziti 13,88 milijardi metara kubnih gasa na ulazu, a ostajaće u našoj zemlji onoliko koliko je potrebno za snabdevanje, kaže Bajatović.

„Mi smo ovo radili u tišini, pod velikim pritiscima, morali smo tako, ovo je velika pobeda Srbije, predsednika Srbije i njegove nacionalne, ekonomske i spoljnopolitičke politike“, kazao je Bajatović.

U prilog tome navodi da će od 1. januara cena gasa na bugarskoj granici, koja je sada 240 dolara, biti 155 dolara, odnosno od 60 do 90 dolara će u prva dva kvartala sledeće godine biti jeftiniji gas za naše potrošače na ulazu u Srbiju nego što je to sada slučaj.

Bajatović kaže da će biti ušteda i na transportu što će doprineti nižoj ceni gasa krajnjim potrošačima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...