Investiciona banka sad želi da privuče i male ulagače

Goldman Sachs predstavio platformu Marcus za ulaganje već od 1.000 dolara na berzama

BankeBerzaNovacVesti

18.2.2021 13:04 Autor: Marko Miladinović 0

Goldman Sachs predstavio platformu Marcus za ulaganje već od 1.000 dolara na berzama Goldman Sachs predstavio platformu Marcus za ulaganje već od 1.000 dolara na berzama
Banka poznata po umešanosti u maltene sve finansijske trendove i krize u 21. veku, kao i po finansijksim servisima koje pruža za velike investitore,... Goldman Sachs predstavio platformu Marcus za ulaganje već od 1.000 dolara na berzama

Banka poznata po umešanosti u maltene sve finansijske trendove i krize u 21. veku, kao i po finansijksim servisima koje pruža za velike investitore, odlučila je da proširi svoju ponudu proizvoda lansiranjem platforme za takozvane male ulagače na berzama, i na taj način potencijalno privuče veliki broj novih korisnika.

Investiciona banka Goldman Sachs je predstavila platfromu Marcus Invest, koja prihvata minimalne uloge od hiljadu američkih dolara za online trgovanje na berzama.

U svetlu pomame koja je nastala prethodnih meseci oko slične usluge koju pruža aplikacija Robin Hood, i uključivanja velikog broja novih učesnika na berzama, bez posrednika u vidu brokera, i sa relativno malim ulozima, čini se da je finansijski gigant sa Menhetna još jednom na vreme prigrlio aktuelni trend, i upotrebu novih tehnologija.

No, Marcus Invest ipak ima ugrađenu neku vrstu savetodavne usluge, pa makar i onu algoritamske prirode. Za nju korisnici plaćaju godišnju proviziju u iznosu od 0,35 procenata na godišnjem nivou, odnosno 3,5 dolara za minimalne uloge od 1.000 dolara.

Marcus nije nova platforma, jer postoji još od oktobra 2016. godine, ali je do danas prevashodno nudila otkup nenaplativih kredita, to jest takozvanih “loših zajmova” zainteresovanim investitorima. Inače, servis je nazvan po suosnivaču banke Markusu Goldmanu (Marcus Goldman).

Ulaganje na berzama preko ove platform za sada je omogućeno samo za korisnike iz Sjedinjenih Američkih Država.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...