Kompanija uvodi nova pravila

Google ukida opciju snimanja poziva

Hi-techLifestyleSvetVesti

26.4.2022 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Google ukida opciju snimanja poziva Google ukida opciju snimanja poziva
Kompanija Google planira da sa Play Store-a ukloni sve eksterne aplikacije za snimanje telefonskih poziva na mobilnim uređajima. U okviru Androida 10, Google je... Google ukida opciju snimanja poziva

Kompanija Google planira da sa Play Store-a ukloni sve eksterne aplikacije za snimanje telefonskih poziva na mobilnim uređajima.

U okviru Androida 10, Google je podrazumevano ukinuo opciju snimanja poziva, a od 11. maja ove godine kompanija implementira nova pravila za Google Play Store. Novim pravilima se sprečava i da eksterne aplikacije koriste Accessibility API za snimanje audio poziva, prenosi portal 021.

Pomenute izmene u okviru politike uslova korišćenja su implementirane kako bi se poboljšala privatnost i bezbednost korisnika, a posebno zbog činjenice što zakoni o snimanju poziva značajno variraju od države do države.

Od ove promene su izuzete sistemske, unapred instalirane aplikacije, koje već imaju dozvolu za pristup Accessibility API-ju i na njih se ovo ukidanje neće primeniti. To se odnosi na Pixel i Xiaomi uređaje, koji imaju sopstvene aplikacije za snimanje poziva.

Za pomenute uređaje se smatra da imaju izvornu funkciju snimanja poziva, ali postoji mogućnost da će u budućnosti biti implementirana neka dodatna pravila i za ovakve situacije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...