GOTOVO NEPROMENJENA POTRAŽNJA ZA RADNICIMA Ukupno 1.733 oglasa na Infostudu

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

13.1.2021 16:00 Autor: Julijana Vincan 0

GOTOVO NEPROMENJENA POTRAŽNJA ZA RADNICIMA Ukupno 1.733 oglasa na Infostudu GOTOVO NEPROMENJENA POTRAŽNJA ZA RADNICIMA Ukupno 1.733 oglasa na Infostudu
Ukupan broj oglasa za posao na Infostudu trenutno je 1.733, od kojih je 86 za rad od kuće, pokazuju podaci koje ovaj sajt za... GOTOVO NEPROMENJENA POTRAŽNJA ZA RADNICIMA Ukupno 1.733 oglasa na Infostudu

Ukupan broj oglasa za posao na Infostudu trenutno je 1.733, od kojih je 86 za rad od kuće, pokazuju podaci koje ovaj sajt za zapošljavanje dostavlja portalu Biznis.rs na nedeljnom nivou.

U poslednjih nedelju dana objavljeno je 536 novih oglasa, neznatno više u odnosu na prethodni izveštaj, a od tog broja samo 27 se odnosi na rad od kuće.

Najviše firmi, kao što je i najčešće slučaj, otvorilo je pozicije za rad u IT sektoru (335), a sledeće kategorije sa najbrojnijim oglasima jesu trgovina/prodaja (291), mašinstvo (186), elektrotehnika (137) i menadžment srednji (135).

Kako izostanak povratne informacije nakon intervjua za posao utiče na potencijalne zaposlene možete saznati u tekstu koji se nalazi ovde.

Sastanak zaposlenih u kancelariji
Foto: Pexels.com

Kada je reč o sektoru trgovine i prodaje, najviše pažnje privlači oglas za posao Knez petrola za regionalnog menadžera maloprodaje za Zapadnu Srbiju i Vojvodinu. Kao lokacija radnog mesta navedeni su Čačak i Valjevo.

Navedeno je da kandidati za ovaj posao treba da imaju visoku stručnu spremu, ali i minimum tri godine iskustva na sličnoj poziciji u maloprodaji, uz poznavanje engleskog jezika.

O istraživanju Infostuda u kojem se pokazalo da žene imaju niža očekivanja kada je reč o visini plate, pročitajte ovde.

Žena na poslu
Foto: Unsplash.com

Multinacionalna kompanija Wacker Neuson koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i opreme, u Kragujevcu se nalazi u Industrijskoj zoni i proizvodi delove za bagere. U tom gradu je upravo otvorena pozicija za elektrinženjera koji treba da ima barem završenu visoku elektrotehničku školu.

Poslodavac je posebno naznačio da kandidat treba da ima minimum tri godine iskustva na istim ili sličnim poslovima, kao i iskustvo u automatici i posedovanje znanja u ovoj oblasti. Potencijalni radnici sa iskustvom u defektaži problema na CNC mašinama ili u radu sa PLC imaju prednost.

Sastanak, razgovor
Foto: Unsplash.com

U kategoriji srednjeg menadžmenta najinteresantnije je delovao oglas za šefa proizvodnje Kompanije Entero iz Nove Pazove. Ova firma traži diplomiranog inženjera šumarstva, sa smera prerade drveta. Potrebno je da kandidat ima minimum tri godine iskustva u oblasti proizvodnje nameštaja i opremanja enterijera.

Entero se primarno bavi proizvodnjom nameštaja od drveta i opremanjem enterijera poslovnih i stambenih objekata i posluje u Srbiji, Crnoj Gori i Rusiji.

Ovde saznajte kako je pandemija korona virusa mnogim ljudima koji već imaju radno mesto ulila strah od ostanka bez posla.

U ostalim kategorijama ima nešto manje oglasa za posao, a ukoliko tražite novi posao, želimo vam mnogo uspeha i sreće u pronalasku istog.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...