doneta odluka i o otpisu kamata

Grad Čačak dugove kompanije Sloboda a.d. pretvorio u udeo u vlasništvu

SrbijaVesti

19.7.2023 15:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Grad Čačak dugove kompanije Sloboda a.d. pretvorio u udeo u vlasništvu Grad Čačak dugove kompanije Sloboda a.d. pretvorio u udeo u vlasništvu
Grad Čačak je današnjom odlukom Gradske skupštine postao suvlasnik namenske kompanije Sloboda jer je većina odbornika glasala da se njen dug pretvori u udeo... Grad Čačak dugove kompanije Sloboda a.d. pretvorio u udeo u vlasništvu

Grad Čačak je današnjom odlukom Gradske skupštine postao suvlasnik namenske kompanije Sloboda jer je većina odbornika glasala da se njen dug pretvori u udeo u akcijama koje će dobiti.  

Na sednici je doneta i odluka o otpisu kamate na dugovanja Slobode a.d. Gradskoj upravi.

Vlada Srbije je početkom juna preporučila čačanskim vlastima da potraživanja prema Slobodi za poreze i komunalne takse „konvertuje u ulog Grada Čačka u osnovnom kapitalu Slobode i da se izvrši otpis kamate“.

Dug Slobode Gradskoj upravi za poreze na zarade i na druge prihode je krajem decembra 2016. godine iznosio 173,4 miliona dinara, a kamata na taj dug bila je 51,8 miliona dinara.

Potraživanja Grada od kompanije Sloboda za poreze na zemljište, na imovinu i za komunalne takse krajem decembra 2016. godine iznosila su 33, 6 miliona dinara, a kamata je bila oko 42 miliona dinara.

KOMPANIJA SLOBODA AD ČAČAK

RATKA MITROVIĆA BB, 32102 Čačak , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
65.395.764,14 (2022)
Broj zaposlenih:
1.616 (2022)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...