Prvih deset miliona evra na raspolaganju od 1. januara

Građani će raspoređivati sredstva Zelenog fonda

SrbijaVesti

9.12.2021 13:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Građani će raspoređivati sredstva Zelenog fonda Građani će raspoređivati sredstva Zelenog fonda
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ukupna državna ulaganja u ekologiju u Srbiji u periodu između 2017. i 2022. godine iznosila 562... Građani će raspoređivati sredstva Zelenog fonda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ukupna državna ulaganja u ekologiju u Srbiji u periodu između 2017. i 2022. godine iznosila 562 miliona evra.

Vučić je naveo da je spreman novac iz budžeta za finansiranje izgradnje infrastrukture za upravljanje čvrstim otpadom, kao i za kanalizacionu mrežu.

Tokom svog televizijskog obraćanja građanima, predsednik Srbije je najavio da se kreće u osnivanje posebnog Zelenog fonda za zapadnu Srbiju u kojem će ministarstva raspolagati sredstvima po nalogu građana za najvažnije ekološke projekte.

On je istakao da će građani imati većinu u organima Zelenog fonda, a da zbog papirologije moraju da budu prisutni i predstavnici ministarstava, i naglasio da će već od 1. januara imati prvih 10 miliona evra opredeljenih za najvažnije ekološke projekte na teritoriji zapadne Srbije.

Kako je naveo, to podrazumeva najveći deo Mačvanskog, deo Kolubarskog i najveći deo Zlatiborskog okruga.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...