GRAĐANI SRBIJE MOGU BEZ TESTIRANJA U TURSKU, ali im je potreban ovaj dokument

BiznisIzdvajamoLifestyleSrbijaTurizamVestiZdravlje

24.7.2020 08:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

GRAĐANI SRBIJE MOGU BEZ TESTIRANJA U TURSKU, ali im je potreban ovaj dokument GRAĐANI SRBIJE MOGU BEZ TESTIRANJA U TURSKU, ali im je potreban ovaj dokument
Građanima koji planiraju da letuju u Turskoj preporučuje se da na ovaj put ne kreću bez polise zdravstvenog osiguranja koja pokriva i lečenje korone,... GRAĐANI SRBIJE MOGU BEZ TESTIRANJA U TURSKU, ali im je potreban ovaj dokument

Građanima koji planiraju da letuju u Turskoj preporučuje se da na ovaj put ne kreću bez polise zdravstvenog osiguranja koja pokriva i lečenje korone, ili potvrde RFZO, kako bi izbegli da lečenje u slučaju bolesti plaćaju iz svog džepa, rekao je za Tanjug direktor Jute Aleksandar Seničić.

On podseća da su moguća dva načina lečenja o trošku države domaćina- potvrda od RFZO koja mora da se verifikuje i u Turskoj, i polisa zdravstvenog osiguranja koja okriva i troškove od korona virusa koju izdaju tri osiguravajuće kuće u Srbiji-Dunav osiguranje, DDOR, Unika.

Bez tog osiguranja, u slučaju da se zarazi Kovidom, sam turista će iz svog džepa morati da plati lečenje.

Senič ić ukazuje i da ako se neko zarazi i ima simptome koji ne zahtevaju bolničko lecenje, boraviće 14 dana u izolaciji u izdvojenom delu hotela gde je i inače uplaćen aranžman.

Ukoliko bude neophodno bolničko lečenje i u tom slučaju će troškove pokriti osiguravajuća kuća ukoliko putnik ima polisu.

„Upravo zbog toga važno je da putnici uvek pre puta uplate osiguranje u jednoj od tri osiguravajuce kuće koje u svojoj polisi imaju uključene troškove lečenja od korona virusa, ili potvrdu od RFZO“, kaže sagovornik Tanjuga.

Mediji su preneli da su vlasti u Turskoj donele odluku da ubuduće ne snose troškove lečenja državljana Srbije obolelih od korona virusa, što znači da svako ko nema uplaćeno socijalno zdravtsveno osiguranje sam snosi troškove obaveznog karantina i lečenja u bolnici.

Tu odluku donela je u sredu vlada u Ankari, preneo je Informer.

„Prvobitnu odluku, donetu krajem prošlog meseca, da ćemo sve koji dođu lečiti besplatno ako se razbole doneli smo da bismo privukli turiste“, saopštila je vlada u Ankari.

Što se tiče letovanja u Egiptu, Seničić kaže da tamo država snosi sve trošsove lečenja ako to bude neophodno, ali da agencije insistiraju na tome da putnici imaju polise, što je najsigurniji i najeftiji način budući da one pokrivaju i druge bolesti ne samo Covid-19.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...