GRAĐANIMA PO 5.000 DINARA AKO LETUJU U SRBIJI Penzionerima automatski po 100 evra od 15. maja

IzdvajamoSrbijaVesti

24.4.2020 10:06 Autor: Ljiljana Begović 1

GRAĐANIMA PO 5.000 DINARA AKO LETUJU U SRBIJI Penzionerima automatski po 100 evra od 15. maja GRAĐANIMA PO 5.000 DINARA AKO LETUJU U SRBIJI Penzionerima automatski po 100 evra od 15. maja
Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali rekao je da će svim penzionerima i svima koji primaju socijalnu pomoć automatski biti uplaćeno po 100... GRAĐANIMA PO 5.000 DINARA AKO LETUJU U SRBIJI Penzionerima automatski po 100 evra od 15. maja

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali rekao je da će svim penzionerima i svima koji primaju socijalnu pomoć automatski biti uplaćeno po 100 evra. „Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra“, najavio je ministar.

„U rebalansu budžeta izdvajamo dve milijarde dinara za 400.000 novih vaučera za letovanje u Srbiji za naše građane. Oni će dobiti po 5.000 dinara da letovanje bude isplativije“, kazao je ministar finansija.

On je istakao da će svi punoletni građani koji žele da im država uplati po 100 evra o tome moći da se izjasne telefonom, jer prethodnih dana je čuo da mnogi ne žele tu pomoć.

Prema njegovim rečima, Srbija je gledala da se bori za svako radno mesto i da pomogne malim preduzećima kojima je pomoć potrebna.“Ceo svet se suočava sa najvećom ekonomskom krizom ikada, mi smo izašli sa jakim, snažnim i sveoobuhvatnim merama podrške privredi“ rekao je Mali za TV Pink, a prenosi Tanjug.

On je kazao da je Srbija u roku od 12 dana izašla sa merama podrške našoj privredi, i to sa 600,8 milijardi dinara, što je polovina našeg godišnjeg budžeta. I da je samo šest zemalja izašlo sa takvim velikim merama, SAD, Kina, Francuska, Nemačka, Velika Britanija možda još neka zemlja i Srbija.

Mali je rekao da se u SAD i drugim zemljama govori o tome da ekonomija što pre mora da se otvori, te da je potrebno, da atletskim rečnikom rečeno, „uđemo u pucanj“. Kako je naveo, već strane firme iz Francuske i Nemačke zovu da pitaju kada će privreda početi sa radom u Srbiji zbog firmi koje ovde rade za njih.

  • Iva

    8.5.2020 #1 Author

    konacno da i mi dobijemo nesro od drzave

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...