Rok za dostavljanje ponuda 7. oktobar

Gradska uprava Novog Pazara zatražila od banaka ponude za kredit za finansiranje rashoda

NovacSrbijaVesti

22.9.2022 13:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Gradska uprava Novog Pazara zatražila od banaka ponude za kredit za finansiranje rashoda Gradska uprava Novog Pazara zatražila od banaka ponude za kredit za finansiranje rashoda
Grad Novi Pazar uputio je javni poziv bankama da im dostave ponude za dugoročni kredit za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda u iznosu od 180... Gradska uprava Novog Pazara zatražila od banaka ponude za kredit za finansiranje rashoda

Grad Novi Pazar uputio je javni poziv bankama da im dostave ponude za dugoročni kredit za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda u iznosu od 180 miliona dinara. 

Rok za dostavljanje ponuda je 7. oktobar, a kredit će biti uzet od banke koja ponudi najmanju kamatu, prenosi Beta, a objavio je u četvrtak radio Sto plus.

Iako se navodi da je u pitanju dugoročni kredit, iz dokumentacije se vidi da je rok otplate tri godine, a lokalna samouprava od banaka očekuje da ponude grejs period od 12 meseci. 

Sredstva obezbeđena zajmom, kako je najavljeno, Gradska uprava planira da iskoristi za investiciono održavanje gradskih saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže. 

Ukupno kreditno zaduženje Novog Pazara iznosi 196,7 miliona dinara, pa bi uz novi zajam dostiglo 376,6 miliona dinara, odnosno, 11,5 odsto ostvarenih tekućih prihoda u prethodnoj godini. 

Zakonom je zabranjeno da ukupno zaduženje za kapitalne rashode lokalne samouprave bude veće od 50 odsto od ostvarenih prihoda u godini ranije. 

 • NATI29

  23.9.2022 #1 Author

  Jos jedan kredit

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  23.9.2022 #2 Author

  Trošenje opštinskog novca treba da bude transparentno a normalno da su potrebne investicije u infrastrukturu.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...