GRADSKI BUDŽET MANJI ZA 20,3 MILIJARDE DINARA Biće novca za socijalno ugrožene i porodilje

SrbijaVesti

16.4.2020 10:59 Autor: Marija Jovanović 0

GRADSKI BUDŽET MANJI ZA 20,3 MILIJARDE DINARA Biće novca za socijalno ugrožene i porodilje GRADSKI BUDŽET MANJI ZA 20,3 MILIJARDE DINARA Biće novca za socijalno ugrožene i porodilje
Gradski budžet Beograda zbog epidemije korona virusa biće manji za 20,3 milijarde dinara u odnosu na planirano, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević... GRADSKI BUDŽET MANJI ZA 20,3 MILIJARDE DINARA Biće novca za socijalno ugrožene i porodilje

Gradski budžet Beograda zbog epidemije korona virusa biće manji za 20,3 milijarde dinara u odnosu na planirano, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i objasnio da Grad Beograd bez obzira na sve okolnosti finansijski dobro stoji.

„Trenutni budžet Grada Beograda je 122,8 milijardi dinara“, kazao je Nikodijević i dodao da nema bojazni da neće biti dovoljno sredstava za socijalno ugrožene i porodilje.  

U ovom trenutku neizvesno je kakvi će biti efekti krize. „Kada se pandemija završi i sve krene normalno da funkcioniše moći ćemo realnije da sagledamo prihode pa ćemo prema tome prilagoditi i rashode. Kada sve prođe čeka nas novi rebalans budžeta, na realnijim osnovama“, precizirao je Nikodijević za TV Prva i naglasio da je Grad odredio prioritete u budžetu.

„U ovom trenutku na računu naših javnih preduzeća imamo dovoljno operativnog novca da možemo naredna dva meseca da funkcionišemo bez ikakvih prihoda“, kazao je Nikodijević. Prema njegovim rečima, zaposleni u komunalnim preduzećima, gradskoj upravi, službama socijalne zaštite i obdaništima ne treba da strahuju, novca ima dovoljno i neće biti smanjenja plata.

Trenutno su stopirane neke od investicija koje su bile predviđene da sada započnu. Njihov početak odložen je za kraj ove ili narednu godinu, objašnjava Nikodijević i dodaje da se od planiranih investicija ne odustaje već se samo pomera njihova realizacija. „Investicije koje su trenutno u toku najnormalnije se realizuju i u ovim vanrednim okolnostima sva naša velika gradilišta rade. Velike infrastrukturne projekte i dalje radimo i za njih ima dovoljno novca“, kazao je Nikodijević.

Grad trenutno postupa prema preporukama Ministarstva finansija koje je svim lokalnim samoupravama poslalo dopis da svoje rashode prilagode trenutnim prihodima, s obzirom na smanjenu privrednu aktivnost. „Određene delatnosti uopšte ne rade tako da se očekuje i manje novca u gradskoj kasi u ovih nekoliko meseci koliko traje pandemija“, kazao je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...