saniranje posledica rasta indeksa potrošačkih cena

Grci se prijavljuju za vladin program pomoći za ublažavanje pojedinih troškova

EUVesti

22.2.2023 13:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Grci se prijavljuju za vladin program pomoći za ublažavanje pojedinih troškova Grci se prijavljuju za vladin program pomoći za ublažavanje pojedinih troškova
Više od 175.000 građana Grčke prijavilo se za vladin program za pomoć u ublažavanju nekih od rastućih troškova za domaćinstva, prema zvaničnim podacima od... Grci se prijavljuju za vladin program pomoći za ublažavanje pojedinih troškova

Više od 175.000 građana Grčke prijavilo se za vladin program za pomoć u ublažavanju nekih od rastućih troškova za domaćinstva, prema zvaničnim podacima od utorka, kada je program otvoren, a broj prijava i dalje raste.

Konzervativna vlada premijera Kirijakosa Micotakisa najavila je ranije ove godine da će program Market Pass pomoći domaćinstvima da pokriju nedavni rast cena kada su osnovna dobra u pitanju, prenosi Anadolu Agency.

Građani od utorka mogu da podnesu zahtev za dobijanje novčane pomoći namenjene pokrivanju dela troškova od februara do jula 2023. godine. Program grčke vlade trebalo bi da obuhvati 85 odsto stanovništva.

Vlada je saopštila da program ima za cilj da ublaži posledice rasta indeksa potrošačkih cena.

Pomoć počinje od 22 evra mesečno ukoliko neko živi sam, i povećava se za 10 evra za svakog dodatnog člana domaćinstva.

Zvanični statistički organ zemlje saopštio je da su godišnji troškovi hrane skočili za 15,2 odsto prošlog meseca u odnosu na prošlu godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...