GUBITAK BRITISH AIRWAYS U TREĆEM KVARTALU Minus 1,3 milijarde evra, ali likvidnost neupitna

SvetVesti

22.10.2020 18:47 Autor: Vladimir Jokanović 1

GUBITAK BRITISH AIRWAYS U TREĆEM KVARTALU Minus 1,3 milijarde evra, ali likvidnost neupitna GUBITAK BRITISH AIRWAYS U TREĆEM KVARTALU Minus 1,3 milijarde evra, ali likvidnost neupitna
Vlasnik aviokompanije British Airways saopštio je da je gubitak firme u trećem kvartalu 2020. godine 1,3 milijarde evra. Gubitak je znatno veći od očekivanih... GUBITAK BRITISH AIRWAYS U TREĆEM KVARTALU Minus 1,3 milijarde evra, ali likvidnost neupitna

Vlasnik aviokompanije British Airways saopštio je da je gubitak firme u trećem kvartalu 2020. godine 1,3 milijarde evra. Gubitak je znatno veći od očekivanih 920 miliona evra, a britanska aviokompanija ostvarila je u istom periodu prošle godine dobit od 1,4 milijardi evra.

Grupa IAG, u čijem je vlasništvu British Airways, kao i aviokompanije Iberia, Vueling i Aer Lingus, objavila je preliminarne rezultate za treće tromesečje, najavljujući da će u poslednjem kvartalu ove godine leteti sa najviše 30 odsto prošlogodišnjeg kapaciteta, prenosi CNBC.

Sa manje letova IAG grupa navela je da ne očekuje da će ostvariti neto prihod iz poslovnih aktivnosti tokom četvrtog kvartala, ali je istakla da je njena likvidnost čvrsta. Uz dodatnih 2,74 milijardi evra prikupljenih od akcionara u oktobru, njena likvidnost povećana je na 9,3 milijardi evra.

Tagovi
GUBICI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...