Ocenjeno da trenutni način upravljanja nije više moguć

Hrvatski ministar od MOL-a traži smenu uprave Ine

BiznisFirme u fokusuRegionVesti

7.9.2022 09:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hrvatski ministar od MOL-a traži smenu uprave Ine Hrvatski ministar od MOL-a traži smenu uprave Ine
Ministar ekonomije i održivog razvoja Hrvatske Davor Filipović izjavio je da će na sastanku sa predstavnicima naftne kompanije MOL zatražiti smenu celokupne uprave Ine,... Hrvatski ministar od MOL-a traži smenu uprave Ine

Ministar ekonomije i održivog razvoja Hrvatske Davor Filipović izjavio je da će na sastanku sa predstavnicima naftne kompanije MOL zatražiti smenu celokupne uprave Ine, kao i promenu modela korporativnog upravljanja.

“Nije normalno da četvrti nivo odlučivanja u Ini može da donosi odluke do 20 miliona evra, koje onda rezultiraju ovakvim korporativnim skandalom. Tražiću smenu celokupne uprave, svih mađarskih i naših članova, kao i promenu modela korporativnog upravljanja”, istakao je Filipović, a prenosi Poslovni dnevnik.

Na pitanje novinara šta će biti ukoliko MOL ne pristane na smenu uprave Ine, Filipović je poručio da ovakav način upravljanja, da bi partneri dobro funkcionisali, nije više moguć.

Hrvatski ministar ekonomije je, između ostalog, podsetio da je zatražio vanrednu reviziju gasnog poslovanja kompanije Ina za 2020. godinu, 2021. i deo 2022. godine.

Osvrnuo se i na pisanje nedeljnika Nacional, koji pozivajući se na “visoki pravosudni izvor”, tvrdi da je Filipović tajnim merama uhvaćen u telefonskim razgovorima s Damirom Škugorom iz Ine, osumnjičenim za veliku aferu preprodaje gasa, a da su komunicirali oko Hrvatske elektroprivrede (HEP).

„Danas je nedeljnik Nacional na svojoj naslovnici objavio jednu laž“, istakao je Filipović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...