žele da zaštite standard građana

Hrvatski suverenisti protiv uvođenja evra, traže referendum

NovacRegionVesti

1.9.2021 17:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hrvatski suverenisti protiv uvođenja evra, traže referendum Hrvatski suverenisti protiv uvođenja evra, traže referendum
Poslanik u Saboru i kopredsednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček poručio je u sredu da Hrvatska nije spremna za uvođenje evra i saopštio da se... Hrvatski suverenisti protiv uvođenja evra, traže referendum

Poslanik u Saboru i kopredsednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček poručio je u sredu da Hrvatska nije spremna za uvođenje evra i saopštio da se njihovoj referendumskoj inicijativi „Zaštitimo hrvatsku kunu“ priključila i Hrvatska stranka prava (HSP).

Pavliček je naglasio da Hrvatska nije spremna za evro jer „svi ekonomski pokazatelji govore da se Hrvatska nalazi na samom začelju ekonomskog razvoja u Evropskoj uniji“, piše Tanjug.

„Ugledajmo se na neke države koje su pre nas ušle u EU, kao što su Češka, Poljska i Mađarska, čije su ekonomije jače od hrvatske, a ni dan danas ne razmišljaju o uvođenju evra, jer žele da zaštite standard svojih građana“, naveo je on.

Konstatovao je da se „nažalost, kod naših vladajućih gleda prvenstveno mišljenje Brisela, a tek onda mišljenje hrvatskoga naroda“.

Predsednik HSP-a Nikica Augustinović je rekao da članovi te stranke i pri ulasku Hrvatske u EU govorili da je za to prerano, a sada smatraju da je prerano i za ulazak Hrvatske u evropski monetarni sistem.

„Nisu u pitanju samo hrvatski penzioneri, u pitanju su radnici, mali privrednici i preduzetnici, koji će ponovno biti na gubitku i osiromašeni“, upozorio je Augustinović.

Poručio je da hrvatski narod mora odlučivati o stvarima koje se tiču njegove budućnosti, da kuna, kako je rekao, mora ostati u zaštiti suvereniteta Republike Hrvatske, i pozvao građane da podrže inicijativu za održavanjem referenduma po ovom pitanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...