HUAWEI POSTAJE KORISNIK DRŽAVNOG DATA CENTRA U KRAGUJEVCU Kineska kompanija širi svoje poslovanje u Srbiji

Hi-techLifestyleSrbijaVesti

8.12.2020 15:31 Autor: Julijana Vincan 0

HUAWEI POSTAJE KORISNIK DRŽAVNOG DATA CENTRA U KRAGUJEVCU Kineska kompanija širi svoje poslovanje u Srbiji HUAWEI POSTAJE KORISNIK DRŽAVNOG DATA CENTRA U KRAGUJEVCU Kineska kompanija širi svoje poslovanje u Srbiji
Кancelarija za IT i eUpravu objavila je da je sa kineskom kompanijom Huawei potpisala Ugovor o smeštanju opreme, kojim ovo preduzeće postaje još jedan... HUAWEI POSTAJE KORISNIK DRŽAVNOG DATA CENTRA U KRAGUJEVCU Kineska kompanija širi svoje poslovanje u Srbiji

Кancelarija za IT i eUpravu objavila je da je sa kineskom kompanijom Huawei potpisala Ugovor o smeštanju opreme, kojim ovo preduzeće postaje još jedan komercijalni korisnik Državnog data centra u Кragujevcu.

Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji, Čan Čan i direktor Кancelarije za IT i eUpravu, dr Mihailo Jovanović, koji je ocenio da se radi o poslu od velikog značaja za našu zemlju.

„Ovaj ugovor predstavlja dokaz koliko jedna od vodećih svetskih IКT kompanija kao što je Huawei veruje u Srbiju, u to da smo pouzdani, bezbedni, da imamo data centar koji ispunjava najviše tehničke i bezbednosne standarde, kao i edukovane stručnjake koji mogu da upravljaju data centrom, kao i da je Srbija odlično mesto za razvoj IКT sektora i inovacija“, rekao je Jovanović.

Huawei logo u firmi
Foto: Tanjug/AP

On je naglasio da veruje da će tokom naredne godine Huawei proširiti količinu opreme i podataka koje čuva u Srbiji i da će odatle pružati što veći broj IКT usluga zemljama regiona i cele Evrope.

„Huawei će u budućnosti investirati još više u ovakve projekte. Najsavremeniji računarski sistemi visokih performansi, zajedno sa softverskom platformom za veštačku inteligenciju kompanije Huawei, biće smešteni u Državnom data centru u Кragujevcu“, istakao je generalni direktor kompanije Huawei, Čan Čan.

Huawei je u Beogradu tokom septembra otvorio svoj centar za inovacije i digitalni razvoj, od koga se, kako je najavljeno, očekuje da ima centralnu ulogu u digitalnoj transformaciji celog regiona.

Tagovi
HUAWEI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...