investicija vredna više od 400 miliona dolara

Hyundai osniva Institut za veštačku inteligenciju u SAD

Hi-techLifestyleVesti

12.8.2022 20:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Hyundai osniva Institut za veštačku inteligenciju u SAD Hyundai osniva Institut za veštačku inteligenciju u SAD
Hyundai Motor Group saopštila je u petak da će osnovati Institut za veštačku inteligenciju sa kompanijom Boston Dinamics u Sjedinjenim Američkim Državama, sa ciljem... Hyundai osniva Institut za veštačku inteligenciju u SAD

Hyundai Motor Group saopštila je u petak da će osnovati Institut za veštačku inteligenciju sa kompanijom Boston Dinamics u Sjedinjenim Američkim Državama, sa ciljem da ostvari fundamentalni napredak u oblasti veštačke inteligencije (AI), robotike i inteligentnih mašina.

Hyundai i Boston Dinamics će uložiti u početnu investiciju više od 400 miliona dolara, a projekat će predvoditi Mark Raibert (Marc Raibert), osnivač Boston Dinamics-a.

Kao istraživačka organizacija, institut će raditi na rešavanju najvažnijih i najtežih izazova sa kojima se suočava izrada naprednih robota. Elitni talenti u oblasti veštačke inteligencije, robotike, računarstva, mašinskog učenja i inženjeringa će razviti tehnologiju za robote i koristiti je za unapređenje njihovih sposobnosti i korisnosti, piše Korea Times.

Kultura instituta je dizajnirana da kombinuje najbolje karakteristike univerzitetskih istraživačkih laboratorija sa onima iz centara za korporativni razvoj, dok radi u četiri ključne tehničke oblasti: kognitivna veštačka inteligencija, atletska veštačka inteligencija, organski dizajn hardvera, kao i etika i politika.

„Naša misija je da stvorimo buduće generacije naprednih robota i inteligentnih mašina koje su pametnije, agilnije, perceptivnije i bezbednije od bilo čega što postoji danas“, rekao je Rajbert i dodao da će im vrhunski talenat kadra u Institutu i odlična tehnička podrška pomoći da kreiraju robote koji su lakši za korišćenje, produktivniji, sposobni da obavljaju širi spektar zadataka i bezbedniji rade sa ljudima.

Pored instituta, Hyundai Motor Group je najavila posebne planove za uspostavljanje Globalnog softverskog centra koji će voditi razvoj svojih softverskih mogućnosti i tehnologija i poboljšati svoje sposobnosti za unapređenje razvoja softverski definisanih vozila (SDV).

Centar će biti uspostavljen na osnovu 42dot softvera za autonomnu vožnju i pokretanja platforme za mobilnost koju je nedavno kupila južnokorejska automobilska grupa.

  • SUNCOKRET

    12.8.2022 #1 Author

    Ova grana može biti i humana, ali nešto se naježim na pomen veštačke inteligencije.

    Odgovori

  • SNEZANA

    13.8.2022 #3 Author

    Bojim se da ne bude zloupotreba kao i u svemu

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.8.2022 #5 Author

    Videcemo u sta ce izaci ceo ovaj projekat…

    Odgovori

  • GAGA

    13.8.2022 #6 Author

    Samo je pitanje do kada ce covek moci da drzi pod kontrolom vestacku inteligenciju

    Odgovori

  • Milovan94

    14.8.2022 #7 Author

    Veštačka inteligencija sve više dobija na značaju

    Odgovori

    • BOBICA

      22.10.2023 #8 Author

      Što je zaista jedna velika katastrofa

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...