rad iz kancelarije od 7. septembra

IBM će dozvoliti potpuno vakcinisanim radnicima da se vrate na posao

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

14.8.2021 13:26 Autor: Gordana Bulatović 0

IBM će dozvoliti potpuno vakcinisanim radnicima da se vrate na posao IBM će dozvoliti potpuno vakcinisanim radnicima da se vrate na posao
Tehnološka kompanija International Business Machines Corp. (IBM ) saopštila je u petak da će dozvoliti samo potpuno vakcinisanim zaposlenima u Sjedinjenim Američkim Državama da se... IBM će dozvoliti potpuno vakcinisanim radnicima da se vrate na posao

Tehnološka kompanija International Business Machines Corp. (IBM ) saopštila je u petak da će dozvoliti samo potpuno vakcinisanim zaposlenima u Sjedinjenim Američkim Državama da se vrate u kancelarije, koje bi trebalo da budu otvorene od 7. septembra, s obzirom na brzo širenje delta varijante Covid-19.  

„U svakom slučaju ćemo otvoriti mnoge naše lokacije u SAD -u, tamo gde to dozvolјavaju lokalni klinički uslovi, 7. septembra. Međutim, ponovno otvaranje će biti samo za potpuno vakcinisane zaposlene koji odluče da se vrate u kancelariju“, navela je direktorka lјudskih resursa Nikl Lamoro (Nickle LaMoreaux) u dopisu poslatom zaposlenima, piše Reuters .

Ponovno pojavlјivanje slučajeva Covid-19 u SAD zbog varijante delta i novih smernica američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koje zahtevaju da potpuno vakcinisani pojedinci nose maske, naterali su kompanije da promene svoje planove u pogledu povratka u kancelarije, vakcinacije i nošenja maski.

Tehnološka kompanija takođe je zatražila od svojih zaposlenih da se potpuno vakcinišu, pridružujući se drugim velikim tehnologijama u borbi protiv širenja virusa.

Ranije u četvrtak, Facebook je pomerio datum povratka u svoje kancelarije za sve američke i neke međunarodne zaposlene do januara 2022. godine, dok je AT&T Inc saopštio da će od zaposlenih u upravi zahtevati vakcinaciju pre ulaska na radno mesto.    

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...