ITALIJA ODOBRILA NOVI PAKET POMOĆI VREDAN 2,9 MILIJARDI EVRA Podrška regionima najteže pogođenim koronom

EUVesti

8.11.2020 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

ITALIJA ODOBRILA NOVI PAKET POMOĆI VREDAN 2,9 MILIJARDI EVRA Podrška regionima najteže pogođenim koronom ITALIJA ODOBRILA NOVI PAKET POMOĆI VREDAN 2,9 MILIJARDI EVRA Podrška regionima najteže pogođenim koronom
Italija je odobrila novi paket finansijske pomoći u vrednosti od 2,9 milijardi evra, kako bi ublažila ekonomsko posrtanje zemlje izazvano pandemijom korona virusa. Mere... ITALIJA ODOBRILA NOVI PAKET POMOĆI VREDAN 2,9 MILIJARDI EVRA Podrška regionima najteže pogođenim koronom

Italija je odobrila novi paket finansijske pomoći u vrednosti od 2,9 milijardi evra, kako bi ublažila ekonomsko posrtanje zemlje izazvano pandemijom korona virusa. Mere je dogovorila vlada, izjavila je Rojtersu osoba upućena u odluku.

Ograničenja u vezi sa korona virusom, koja su stupila na snagu, dele zemlju u tri zone prema težini najnovijih žarišta.

Testiranje na korona virus u Italiji
Foto: Tanjug/AP

Ona su manje stroga od zaključavanja zemlje koju je Rim uveo kada se virus pojavio prvi put u martu, ali mnoge prodavnice su zatvorene u zonama najvišeg rizika, kao što su milanska regija Lombardija, gde ljudi mogu samo da napuste svoje domove zbog posla, iz zdravstvenih razloga ili u hitnim slučajevima.

Paket odlaže prolećne uplate poreza koje treba da dospeju u novembru i povećava transfere preduzećima koja posluju u regionima označenim kao „crvenim“ ili „narandžastim“ koji su pogođeni najstrožim ograničenjima.

  • MARKO7

    8.6.2022 #1 Author

    Pa značiće italijanima dosta ovo..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...