Švedska kompanija odlazi iz Rusije

IKEA rasprodaje robu i traži kupca za četiri fabrike

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

15.6.2022 16:02 Autor: Vladimir Jokanović 6

IKEA rasprodaje robu i traži kupca za četiri fabrike IKEA rasprodaje robu i traži kupca za četiri fabrike
Švedska kompanija IKEA saopštila je da prodaje sve četiri svoje fabrike u Rusiji i obustavlja maloprodaju, dok će broj zaposlenih u kompaniji biti značajno... IKEA rasprodaje robu i traži kupca za četiri fabrike

Švedska kompanija IKEA saopštila je da prodaje sve četiri svoje fabrike u Rusiji i obustavlja maloprodaju, dok će broj zaposlenih u kompaniji biti značajno smanjen. U saopštenju koje je objavila IKEA navedeno je da će početi da traži kupce za svoje fabrike.

„U poslednjih nekoliko meseci situacija sa poslovnim procesima i lancima snabdevanja širom sveta uveliko se pogoršala. S obzirom na to, ne vidimo mogućnost obnavljanja prodaje u doglednoj budućnosti“, saopštila je kompanija, dodajući da je donela odluku o smanjenju obima poslovanja u Rusiji, prenosi Russia Today.

Kompanija je objasnila da takva odluka podrazumeva optimizaciju, koja će, pored ostalog, „uticati na mnoge zaposlene“. „Da bismo obezbedili neophodne poslovne procese, organizovaćemo prodaju robe za domaćinstvo, koja se nalazi u našim magacinima, zaposlenima i kupcima“, saopštila je IKEA.

Inter IKEA u Rusiji smanjiće broj zaposlenih u sopstvenim proizvodnim pogonima i počeće da traži nove vlasnike za sve četiri fabrike, u Lenjingradskoj, Kirovskoj i Novgorodskoj oblasti. Istovremeno, MEGA prodavnice ostaće otvorene. IKEA je 3. marta objavila odluku da će obustaviti rad u Rusiji i Belorusiji zbog rata u Ukrajini.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...